Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ett första silly inlägg

Mästare, igen, segerns sötma infinner sig och man inser varför kärleken till United är så stor. Nu väntar en final mot ett fullt värdigt Barcelona. Ett lag som jag har allra största respekt för, exkluderat en viss fransk Henry. Oavsett, må bästa lag vinna och gärna det på ett trevligt sätt. Ronaldo – Messi, tåls att suga på. 

Dock vill jag redan nu snabbspola någon månad framåt i tiden, nämligen till den alltid lika intressanta silly season. En tid då varje Unitedsupporter mer eller mindre väntar sig fina förvärv. Anledningen är givetivs att så har skett de senaste säsongerna. Vad kommer så att ske? Rent truppmässigt så tror jag inte att det är så mycket att orda om. Frisknar Wes Brown till och tvillingarna krulltott växer till sig så ser jag inga problem i backlinjen. Tar man steget upp på mitten så skulle jag vilja påstå att man sitter på en relativt skör tråd. Många kommer säkert protestera här, men låt oss titta en aning på materialet och möjliga scenarion.

Till vänster återfinns Ronaldo och vår nya jugoslavisa förmåga. Giggs väljer jag att exkludera härifrån numer likaså Park, det enbart då jag väljer att sätta han till höger tillsammans med Nani. Ni saknar kanske Rooney till vänster, så vinst placera in honom där också då, ta då med det när vi listar forwards. Centralt får jag nog dock anse att det ser relativt tryggt ut. Scholes kan spela när det behövs. Carrick och Fletcher tillsammans med Anderson lär vara de som växlar när de är friska och Giggs kommer in när han har ork. Alltså precis som det sett ut i år. Dock är nu Giggs och Scholes ytterligare ett år äldre och antagligen en tio-femton matcher mindre deltagandes. Så, ska man dra en slutsats baserat på det här så vill jag påstå att en spelare kan behövas. Utan Giggs och Scholes är det tunt när man ska delta i fyra cuper och ett eventuellt vm för klubblag. För hur länge kan man räkna med dessa två?

På forwardssidan får man väl ändå anse att det finns talang så att det räcker och blir över och så finns det Berbatov. Fortsätter SAF att spela med en toppspelare så är det här helt okej då både Rooney och Ronaldo kan varva här. Stannar Tevez i föreningen så är det redan spikat här. Skulle den argentinaren lämna så kan en relativt runiterad spelare behövas. Jag tror nämligen att vår käre skotte till tränare inte tror fullt ut på våra talanger än, dock är 300 miljoner för Tevez kanske i värsta laget.

Slutligen då, målvaktssidan, en position som är lurig. Håller och orkar vår kära gröna jätte ytterligare en säsong med tillräcklig motivation eller får Foster en säsong där han varvas in på riktigt? Kommer Kuszczak genomlida ytterligare 37 matcher på bänken? Summa sumarum, en van der Sar i form och en Foster motiverad på bänken och det är klappat och klart ytterligare ett år.

Så, till möjliga scenarion då…

1. Giggs&Scholes&Neville

Här är det ovisst, tre spelare som antagligen aldrig kommer ersättas när det kommer till Unitedhjärta och bidrag till föreningen. Dock börjar de närma sig en ålder där kropp och ork ställer till det oavsett motivation. Scholes har redan i år spelat mindre, Neville vart skadad och sett seg ut vid sina inhopp. Giggs som trots relativt litet matchande blev utsedd till årets spelare kan säkert spela på den högsta nivån ytterligare en säsong. Dock ska det sägas att han haft en otrolig ”tur” när det kommer till skador. Han nämner själv att han knappt orkar träna mellan matcherna. Alltså osäkra kort, något jag inte tror Sir Alex accepterar. Så hur säkrar han då upp här? Owen Hargreaves. Erkänn att ni alla glömt bort honom, denna gigant till mittfältskrigare. En spelare som faktiskt också likt Scholes kan slå en och annan öppnande passning.

2. Ronaldo till…trumvirvel…

Som så ofta tidigare nämnt. Skulle portugisen lämna, jag vet uttjatat, så finns det givetvis ingen som kan ersätta rakt av, han är bäst i världen och han kan den brittiska och europeiska fotbollen. Men med den eventuellt enorma säcken pengar man skulle få så lär det inte bli ett problem att ersätta med en ny spelare oavsett vad. Vem det skulle bli låter jag vara osagt, men Ribery och liknande har nämnts av en viss anledning.

3. Tevez is no more…

Enkelt, en ny forward. Maceda, Welbeck och Manucho till trots.

 

Sammanfattningsvis, det här kan bli en rätt tråkig, läs innehållslös, sommar. Det vill säga om Ronaldo stannar och viger sin själ till klubben samtidigt som man löser Tevez. Skulle dessa två variabler inte inträffa så lär Manchester toppa alla tabloider varje dag hela sommaren. United kommer bli ett slagord i brittisk press för att sälja lösnummer. Jag tror nog till och med att Zlatan kommer vara aktuell tillsammans med Messi som vill testa Premier League. Eller varför inte Lampard då Chelsea trots allt aldrig vinner Champions League. Men men, han kommer säkert stå där, rödbränd efter de sydliga turnéerna, golfrundorna, och en och annan whiskey och leendes hålla upp den underbara röda tröjan med knappt torkad tryckfärg med ett namn som ska få förverkliga sin dröm, nämligen att få bli en spelare i Manchester United!