Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Barcelona – Man Utd 2-0 (1-0): Hoppet som förvandlades till tårar

Barcelona: Valdes; Puyol, Piqué, Touré, Sylvinho; Xavi, Busquets, Iniesta (Pedro 91); Messi, Eto’o, Henry (Keita 72)
Avbytare: Pinto, Caceres, Gudjohnsen, Bojan, Muniesa
Varningar: Piqué

Man Utd: Van Der Sar; O’Shea, Ferdinand, Vidic, Evra; Carrick, Anderson (Tévez 46), Giggs (Scholes 75), Park (Berbatov 66), Rooney, Ronaldo
Avbytare: Kuszczak, Evans, Rafael, Nani
Varningar: Vidic, Ronaldo, Scholes

Det är inte lätt att skriva det här. Det är inte lätt att förlora en Champions League-final. Men det är verkligen lätt att gratulera det bättre laget till segern. Vi var uddlösa och hade inte något att sätta emot den fantastiska katalanska lagmaskinen.

Barcelonas försvar var försvagat. Det var nu Rooney och Ronaldo skulle briljera. Touré skulle springa runt till han tappade medvetandet och Piqué skulle få inse att han gjorde fel i att lämna United. Messi skulle bli stoppad och Carrick skulle utmanövra Xavi på mittfältet och Anderson skulle få sitt slutliga genombrott. Och sedan skulle Rom explodera. I ett rött hav skulle vi fira långt in på natten och vakna i ett lyckorus på morgonen. Men vad var det som hände?

Messi briljerade. Eto’o var superb. Xavi var magisk, Iniesta utomjordisk. Och backlinjen var otroligt stabil. Trots en stark inledningen fick man en riktig kalldusch i början när Eto’o vände bort Vidic och tryckte in ledningsmålet i det främre hörnet via Van Der Sar. A major blow.

Efter det kunde Barca ta över matchen och kontrollera mittfältet genom Xavi, Iniesta och Busquets. Carrick var chanslös liksom Giggs och Anderson. Jag började sakna Fletcher. Nu tänker 99% av er läsare ”Haha, Darren Fletcher vilket skämt.. hur skulle han kunna stoppa Barca”. Men Fletcher är bäst i de största matcherna. Darren Fletcher skulle ha kunnat vara skillnaden igår. Han kanske skulle ha gjort löpningen som skulle ha täckt upp utrymmet bakom Vidic och därmed förhindra Eto’o att skjuta. Han kanske skulle ha lyckats vinna livsviktigt bollinnehav och gjort mittfältet mer stabilt. Men det är onödigt att spekulera.

När Messi i den 70:e minuten vackert nickade in 2-0 var det ridå ner. Matchen var över även om jag tänkte mig vid en hörna i slutet ”Can United score, they always score”. Men det gjorde man inte. Bollen gick inte Uniteds väg trots några halvvägen i slutet och Barca kunde säkra trippeln. Något de absolut förtjänade.

Laget har gjort över 150 mål i år och anfallstrion Henry, Eto’o och Messi är fantastiskt bra. Men enligt mig är det inte Lionel Messi som är världens bästa spelare. Nej, det är Andrés Iniesta. Den lilla virvelvinden är omöjlig att ta bollen ifrån och hans teknik är magisk. En fröjd att se helt enkelt.

Grattis Spanien, Grattis Barcelona!

Matckfakta

Barcelona – Man Utd 2-0 (1-0)
1-0 [10] Samuel Eto’o
2-0 [70] Lionel Messi

Skott (på mål): 7 – 2
Skott (utanför): 4 – 7
Hörnor: 4 – 7
Offside: 1 – 5
Tacklingar: 18 – 21
Bollinnehav: 53% – 47%