Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Då åker vi

P7210078

Det är vi som ska göra’t. Rio och jag.

Vi föreställer oss att Ronaldo och Tevez har lämnat United.

Samtidigt föreställer vi oss att United i stället har värvat Michael Owen och Antonio Valencia.
Alla som är riktigt besvikna över det bytet räcker upp en hand.
Jag är det definitivt inte. Ronaldo har sedan förra sommaren varit en persona non grata i min värld och Carlos Tevez var aldrig värd så oerhört mycket pengar som Sparky tydligen anser.
Antonio Valencia kan bli en Kanchelskis i kubik. Jag har sett honom fem-sex gånger och han har varit bra varenda gång. Det kan inte vara en slump.
Michael Owen har jag fortfarande inte tagit in.
Så därför är det status quo för mig.
Och därför är det bara vi och Chelsea som kan vinna ligan.
* Som den murvel jag är vet jag att det är lockande att skriva storys som man bara hört från en källa. Men det gör man oftast inte. Inte i Sverige i alla fall. Men i Spanien och England får en del journalister stålar för att hitta på händelser och till och med ljuga ihop intervjuer (inte lätt kan jag lova). Det är ju på ett sätt förståeligt eftersom det säljer tidningar och det är även förståeligt att nationella och internationella tidningar kan dra på med ”Villa på gång till United” utan att någon får foten.
Men det är obegripligt hur reportrarna kan leva med sig själva och sina spaka artiklar. Det vet väl varenda fotbollsmänniska med någorlunda förnuft i behåll att David Villa inte kommer att spela i Manchester United. Ändå drar dom på med det gång på gång, dom fantasilösa figurerna på Marca och Daily Mail.
Det vore som att en svensk reporter skulle skriva att Sami Hyypiä är klar för Malmö FF.
Öh, hmm.
Det är lite mer drag när kollegorna påstår att Jonny Evans ska till Barcelona.
* Att Real Madrid pungar ut med 400 miljoner för en sån intetsägande lirare som Xabi Alonso är overkligt. Alonso mot Aquilani kan dock bli ett likvärdigt byte – när Aquilani fått en skadefri säsong i benen kan han bli bättre till och med. Annars känns Liverpoool som vanligt rätt … tråkiga. Att (tidigare) ha satsat allting på en högerback som är ungefär lika bra/trist som den dom hade innan är rätt mjäkigt. Men har man inte råd har man inte. Och jag ser faktiskt inte hur Liverpool ska kunna vara med och fajtas hela vägen den här gången. Förra säsongen tippade jag dem som seriesegrare (egentligen tippade jag oss men det vågar jag inte göra officiellt) men nu ser laget faktiskt dassigare ut.
* van der Sar skadad i åtta veckor ger ju Foster ett par tre straffsparkar att ta hand om förstamålvaktsposten. Tar han den inte nu lär han aldrig ta den. Jag tror inte att han fixar det. Han påminner faktiskt en hel del om Barthez – minus Barthez fullständigt hjärndöda ingripanden – sin spelstil. Och Kuszczak blir aldrig förstekeeper. Men så länge han är kvar i laget är jag nöjd eftersom polacken är den ende Unitedspelare jag mött in person.
* Förresten: Det är jag, Mats Svensson, och min son Rio som bloggar för fullt här från och med i dag.
Namn: Mats Walter Svensson.
Familj: Fru Frida, son Rio och en akvariefisk som överlevt ensam sedan årsskiftet.
Yrke: Sportjournalist.
Första stora Unitedminne: När text-tv förkunnade att Lee Martin avgjort FA-cupfinalreturen mot Crystal Palace 1990.
* I kväll ska det bli spännande att se vilket mottagande Owen får på Old Trafford. Jag tror på återhållsamma applåder. Själv kommer jag fortfarande inte att tro mina ögon. Lika bisarrt som att se Beckham i Liverpools tröja nummer 9. Eller som att se John O’Shea tunnla Figo.
Endast i sagorna alltså.
/Mats