Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – Valencia

Säsongens sista riktiga träningsmatch, även om helgens match mot Chelsea i Community Shield måste räknas till avdelningen träningsmatcher också på sätt och vis. Spanska ligasexan förra säsongen, Valencia, kommer till Old Trafford. För United’s del så kan man nog förvänta sig att Sir Alex nu kommer att börja spela in en startelva, något vi inte sett någon gång tidigare under försäsongen då de varit mycket blandad kompott. Senast mot FC Bayern exempelvis så byttes hela laget ut jämför med matchen innan mot Boca Juniors.

Valencia:
Laget slutade som sagt på sjätteplats i förra säsongens La Liga, en placering som man kanske inte var helt nöjda med med tanke på vilket lag man faktiskt förfogar över. Av de mer namnkunniga spelarna man har tappat återfinns Raul Albiol (Real Madrid), vänsterbacken Emiliano Moretti (Genoa) och Fernando Morientes (Marseille), spelare som kommit till klubben är bl.a duktige målvakten Moya (Mallorca) och franske vänsterbacken Mathieu (Toulouse), som säkerligen varit ordinarie i det franska landslaget om det inte vore för att just denna position är det landslagets starkaste. Lagets båda storstjärnor, David Silva och David Villa ser ut att bli kvar i klubben.

Tränaren Unai Emery spelade oftast med en 4-2-3-1 uppställning under fjolåret, inget tyder på att detta kommer att ändras den här säsongen. Till matchen på Old Trafford kommer för första gången lagets 5 spanska landslagsspelare att deltaga, Carlos Marchena, Juan Mata, David Villa, David Silva och Pabol Hernandez. Saknas gör skadade Nacho Gonzalez, duktige defensive mittfältaren Manuel Fernandes och Jordi Alba. En trolig uppställning kan bli denna:

Moya
Miguel, Alexis, Marchena, Mathieu
Baraja, Albelda
Pablo, Silva, Mata
Villa

Bänk: Cesar, Dealbert, Navarro, Carleto, Bruno, Vicente, Joaquin, Banega, Michel, Zigic, Miku

United:
Man kan som sagt förvänta sig att Sir Alex väljer att börja spela in en startelva nu, något annat vore konstigt. Ingen match under försäsongen har haft någon röd tråd vad det gäller vilka mittfältare och anfallare som Sir Alex väljer att satsa mer på än någon annan, det har varit helt omöjligt att luska ut hur den gamle räven tänkt. Ett exempel är att Wayne Rooney och Michael Owen ännu inte har spelat en enda minut ihop på topp, kommer det ikväll tro?
Edvin van der Sar bröt ett finger under straffsparkarna mot FC Bayern, han skall opereras och missar uppemot 8 veckors spel. Nu har United en fullgod ersättare i Ben Foster, men holländaren kommer förstås att saknas. Gary Neville, Owen Hargreaves, Gabriel Obertan och Rafael da Silva kommer ej till spel ikväll p.g.a skador. Hur statusen är på Nemanja Vidic står inte att finna någonstans. Att han inte finns med i Serbiens landslag mot Sydafrika nästa onsdag är dock klart, vilket bör betyda att han inte kan medverka i kvällens match heller. Vidic har inte kunnat deltaga en enda minut på försäsongen, vilket gör att han givetvis är efter i både träning och matchande, ett enormt avbräck förstås.

Med Community Shield något så när i åtanke så tror jag att vi ändå får se 2 ganska olika lag idag och på söndag, dock inte så mixade som tidigare under försäsongen. Jag tror på följande startelva ikväll:

Foster
Brown, Ferdinand, Evans, Evra
Valencia, Fletcher, Anderson, Nani
Owen, Berbatov

Bänk: Kuszczak, O’Shea, Fabio, Cathcart, Park, Giggs, Carrick, Scholes, Gibson, Rooney, Macheda

Matchen sänds på Viasat Sport samt. på MUTV Online, matchstart är 21.00