Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ronaldo ville till Barcelona

Jag hade det i bakhuvudet när Snorvalpen till slut flyttade till Madrid och påstod att det alltid varit hans dröm att spela på Bernabeu. Googlade och konstaterade att Djemba-Djemba också mindes att Ronaldo egentligen föredrar Camp Nou. Att Djemba-Djemba uttalar sig om det – i The Sun – är märkligt. Jag antar att en redaktör på Sun också dragit sig till minnes att Ronaldo ville till Barca. Att få tag på Unitedspelare lär knappast vara det enklast i världen så då kom nog någon reporter på under morgonmötet att: ”visst fan, Djemba-Djemba lirade ju ihop med Ronaldo, ring Odenses kansli och be om numret till honom”.
* Läser att Ancelotti ringt till Bruno Conti och hoppats kunna locka över De Rossi till Stamford Bridge. Men Conti, antagligen rädd om livhanken, tackade nej. Hade Roma sålt honom också hade lynchmobben garanterat tagit över Olimpico. En Aquilani, vars pappa kör ambulans på Olimpico, som varit skadad ofta går kanske an att sälja, men att göra sig av med De Rossi också … nej, nej. Där hade nog Totti lagt in sitt veto. Samtidigt är det också skönt att det finns en gnutta känsla kvar hos ledarna också. De Rossi ska lämna Roma lika ofta som John O’Shea ska lämna United.
Alltså aldrig.

* Andy Gray har för garanterat minst tionde gången i sin karriär som expertkommentator sagt ”this could be Liverpool’s year”.
Det kan det inte.
Förra säsongen var deras bästa chans då de egentligen hade allting upplagt med typ åtta-nio utvisningar på motståndarna (ingen egen?) och 50 straffar eller nå’t sånt, men då var Benitez tvungen att sabba allt med sitt famösa ”fact-tal” som sög tron ur spelarna. Liverpool är inte bättre nu – eventuellt sämre utan utvisnings-fixaren från Spanien – och då vinner man inte eftersom varken Chelsea eller United är bättre eller sämre heller.
Varför förklarar jag senare i veckan.
Nu laddar jag för något Brother Louis gör innan frukost varje dag: En meniskoperation.
/Mats