Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Korsbandslängtan

Ligapremiär i morgon och jag längtar inte för en gångs skulle så att jag låser in mig i mitt rum och jobbar in odds, laguppställningar och försnack.
Det beror förstås på att det var mitt korsband och inte min menisk som var trasig när dr Storm äntligen fick titta in genom hålen i mitt knä.
Hur många i Uniteds trupp har varit korsbandsskadade? På rak arm kommer jag på Michael Owen och Wes Brown så klart, Ben Foster också – men sen tror jag att resten varit förskonade. Tack och lov. Å andra sidan skulle väl fotbollsspelare i United vara det bästa yrket att ha om man nu ändå skulle vara så dum att knäcka korsbandet. Svårt att föreställa mig bättre vård än Carrington som om det krisar alltid ringer dr Steadman.
Men i morgon när Chelsea börjat ösa in mål bakom Myhill så kommer förhoppningsvis känslan av lycka tillbaka.Problemet blir att låta bli att kasta mig upp ur soffan när vi gör mål eller när Park skjuter utanför från två meter eftersom han egentligen tänkte passa Rooney 20 meter bort.
Birmingham är på papperet en alldeles lagom motståndare i det här läget, men minns de senaste årens hemmapremiärer: 0-0 mot Reading och knappt 1-1 mot Newcastle. Och Birmingham blir inget dynggäng även om risken finns att McLeish fått hybris med sitt stora checkhäfte (han har köpt nio man och vill ha tre till!). Det tar ett tag att spela ihop ett näst intill nytt lag och då spelar det ingen roll att han fått tag i killar som kommer att ge Blues en mittenplacering.
United har bara Valencia och i viss mån Owen att ta hänsyn till och Owen lär knappast börja på söndag. Vi har visserligen ett lite annorlunda spel utan Ronaldo och det här är ett gyllene läge att testa det i skarpt läge. Mot Chelsea såg det bra ut stundtals, men det handlar om att förlänga toppen och det gör vi på söndag.
3-1?
* Åh så typiskt Allardyce att visa intresse för Michel Salgado. Det kan inte vara någon annan coach i någon av de största ligorna i Europa som är det. Salgado passerade Zenit för tre-fyra år sedan och har sedan dess varit en av många säkerhetsrisker i Reals backlinje som inte haft vett nog att lämna klubben. Roberto Carlos hade det i alla fall och det hedrar honom.