Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Och vi slutar … tvåa

1)  Chelsea
Här är alltså ligamästarna 2009/2010.
Carlo Ancelotti kommer verkligen till ett dukat bord och lyckas han inte så kan han glömma efterrätten.
Varför vinner dom?
Dels för att alla stjärnor är kvar, dels för att att Ancelotti kommer att ge dem ett grundspel som gör dem otroligt svårslagna. Dessutom är Ancelotti van vid att hantera åldrande stjärnor, så han kan piska Ballack, Lampard, Drogba och Carvalho tillräckligt hårt. Dessutom har dom fortfarande en fantastisk bänk och kan i nödfall kalla på sin alldeles egna Michael Owen: Andrei Shevchenko. En tung maskin som har allt som behövs för att vinna och nu dessutom kan återgå till Mourinhofilosofin med stängda dörrar hemåt.
Årets spelare: Didier Drogba. Avslutar snyggt i Chelsea innan han flyttar hem till Frankrike.
Årets flopp: Nic Anelka. Blir hans sista säsong i Chelsea.
2) Manchester United.
Hur många Chelseaspelare skulle du vilja ha i vår startelva? Jag ser bara Lampard eller Essien på mittfältet samt Joe Cole på en av kanterna plus Petr Cech. Det innebär bara fyra platser och borde betyda att vi är ett bättre lag. Men sanningen är att det är på mittfältet vi riskerar att förlora titeln. Jag är lite irriterad på att Fergie inte köpte in en offensiv innermitt – nu har vi ingen självklar djupledslöpare även om både Carrick och Fletcher skulle kunna vara det ännu oftare. I backlinjen har vi inga övermän i ligan och förutsatt att Berba och Rooney är friska har vi ett anfallspar som är gott nog åt världens bästa lag. Däremot är jag tveksam till uppsättningen bakom: Jag ser varken Welbeck, Macheda eller Owen som några hot mot Chelsea och Liverpool.
Årets spelare: Anderson. Det här måste bli hans säsong. Nu kan han inte skylla på något.
Årets flopp: Federico Macheda. Blir mållös.
PS. Jag tippar av tradition aldrig oss som seriesegrare för att inte jinxa. Jag tror ärligt att det är 50/50 mellan oss och Chelski och att det avgörs först i maj.