Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Tom Heaton utlånad till QPR

Uniteds reservlagsmålvakt Tom Heaton har blivit utlånad till Championship-klubben Queens Park Rangers i tre månader.

Heaton, född 1986, har varit Unitedspelare sedan 2002 men har hittills inte fått debutera i a-laget (han har dock suttit på bänken några gånger). Förra säsongen var han utlånad till Cardiff City och gjorde det inledningsvis bra. Sedan blev han skadad och Peter Enckelman tog över som målvakt. Heaton lyckades aldrig återta den ordinarie platsen men spelade i alla fall 21 ligamatcher. Han har tidigare varit utlånad till Swindon och Royal Antwerp.

Många trodde nog att Heaton, som har representerat Englands U21-landslag, skulle lämna United i sommar. Men under försäsongen har han varit ordinarie i Ole Gunnar Solskjaers reservlag.

Att Heaton går till QPR är en aning märkligt då de tjecken Radek Cerny verkar vara ohotad förstamålvakt där. Kanske hade Heaton inga bättre alternativ att välja på. Lånet är ursprungligen på tre månader men det är inte omöjligt att det förlängs.