Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Därför förlorade vi. Mot. Burnley.

Det här är inte acceptabelt.
Det är inte acceptabelt att förlora på Turf Moor mot ett lag som på fullaste allvar styrt upp backlinjen med en spelare som är mest känd för att ha fått tuppjuck, knuffat omkull en funktionär och blivit utvisad.
Varför förlorade vi då?
Det ska jag berätta.

 1. I 72:a minuten, 0-1-underläge, då skrämmer Alex Ferguson helt plötsligt slag på Burnley. Han gör det alla fruktat ända sedan Robbie Blake dundrade in matchens första mål. Det går nästan att ta på den ödesmättade stämning som plötsligt ligger som en tät hotfull dimma över Turf Moor. Folk tror knappt sina ögon och en del faller i gråt av rädsla. Men det går inte att hindra den gamle hamnarbetaren när han väl har bestämt sig. Så han gör det. Han sätter in  Gary Neville.
 2. Var Wes Brown skadad – och det måste han vara för ett sånt byte – så sätter man inte in en back i det läget, man gör bara inte det. Det borde vara piskstraff.
 3. Michael Owen är inte längre en målskytt utan han satsar i stället hela sin resterande karriär på att försöka göra som Steven Seagal; behålla samma ansiktsuttryck OAVSETT vad som händer. Han testar sina kunskaper med att bränna så många lägen som möjligt utan att se besviken ut. Det går bra.
 4. Michael Carrick har ett självförtroende lägre än Michael Owens mankhöjd.
 5. Ji-Sung Park har kidnappats och ersatts av en kille som ser exakt ut som Ji-Sung Park men inte är fotbollsspelare.
 6. Manchester Uniteds tränare tappade bort laguppställningen från i söndags och glömde match-dvd:n när han åkte hemifrån. Därför råkade han göra SEX ändringar i startelvan och det blev till och med så rörigt att hela mittfältet byttes ut. Trots att ingen var skadad.
 7. Anderson – brassen ni vet som var så bra flera matcher under sin första säsong i United? – är helt plötsligt sämre än Rasmus Elm. Det hade jag aldrig trott för två år sedan.

Några plus då?
Japp.

 1. Evra var fantastiskt bra. Han har varit vår bäste anfallare två matcher i rad.
 2. Dimitar Berbatov.
 3. Vi släppte bara in ett enda mål. 1-1 i målskillnad efter två matcher mot Birmingham och Burnley. Inga konstigheter.
 4. Vi börjar alltid säsongen trögt. Vi har varit här förut.

Till sist – mina funderingar:

 • Alla tjatar om att Michael Owen ska göra mål och att man ska ge honom tid. Har inte han, precis som alla andra målskyttar i ligan fått en hel försäsong på sig att träna?
 • Hur i herrans namn kan Wayne Rooney få vara kvar på planen efter den tacklingen? Okej att han blir irriterad, men det är inte att bry sig om sitt lag att agera som en hjärndöd. Förut blev han utvisad för sitt rykte – nuförtiden får han vara kvar på planen av samma skäl.
 • Varför, varför, varför fick inte Anderson lägga straffen? Alla som någonsin sett mer än tio United matcher de senaste två åren vet att grabben är mållös och att han är en duktig straffskytt. Det är visserligen Carrick också i normalfall, men han är ur slag. Det första jag tänkte när jag såg Carrick gå fram var ”han har inte varit bra i dag, han kommer att missa”. Gissar att han själv tänkte ungefär likadant.

PS. Min Dubbel för Dagen satt. Tjoho.