Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vidic spelklar, Ferdinand borta tre-fyra veckor

Sir Alex Ferguson kom med positiva och negativa besked på dagens presskonferens. Det positiva är att Nemanja Vidic äntligen är spelklar. Det negativa är att Rio Ferdinand beräknas vara borta tre eller fyra veckor till.

Bossen berättar att Ferdinand har en lårskada som kommer hålla honom borta från spel i ”förhoppningsvis tre, men kanske fyra” veckor. Det betyder att Ferdinand som tidigast kan göra comeback i bortamatchen mot Tottenham men Champions League-premiären eller hemmamatchen mot city är nog en rimligare målsättning.

För en gångs skull fanns det inga nya skador att rapportera. ”Vi har inga nya skador från i onsdags kväll, de är alla friska.”

Ferguson berättar vidare att Vidic är aktuell för spel mot Wigan: ”Den position vi hoppas på en förbättring är hos Vidic. Han har tränat i tio dagar nu och är redo för en matchen. Förhoppningsvis kommer han att vara ok för söndag.”

Vidare talar bossen om Gary Nevilles erfarenhet: ”Gary Neville spelade 15 minuter i Burnley och han kan också vara redo. Och det ger oss erfarenhet vid en viktig tidpunkt efter förlusten i onsdags.”