Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Helt okej lottning

Det kunde så klart ha varit både sämre och bättre – men drömlottning är inte alltid att föredra. Minns bara när Benfica knäckte oss för några år sedan. Jag skulle kalla det en alldeles lagom mix på motståndet och vi är givetvis favorit att gå vidare, med lagom ansträngning. Sir Alex måste förstås säga att det är tufft att åka österut – han tillhör den stammen som lever med att allt öster om Amsterdam är bakom järnridån.
CSKA Moskva.
Lever på Akinfeev, Ignashevich och Vagner Love. Gamle Liverpoolyttern Mark Gonzalez finns på plats i Moskva också. Det säger lite om klassen på laget. Vi borde vinna med minst 3-0 hemma och ska inte pressas alltför hårt i Ryssland.
Krav: Minst fyra poäng.
Besiktas.
Nästan helt turkisk trupp med veteranstjärnor som Rustu och Nihat. Halvhyfsade utlänningar i gamle Romaspelaren Matteo Ferrari och tyske Fabian Ernst. Turkiet var ett svårt ställe att åka till en gång i tiden – minns Cantonas vansinnesutbrott och fajt med polisen på 1990-talet – men det har lättat den senaste tiden. Besiktas ska vara chanslöst på OT men med det klassiska turktrycket i ryggen kan dom Svarta Örnarna skrälla hemma. Erkan Zengin!
Krav: Minst tre poäng.
Wolfsburg.
Sämsta lottningen i fjärde seedningsgruppen. Tyska mästare är inte att leka med, speciellt inte när Dzeko blev kvar. Fördelen är att Wolfsburg har noll rutin från Champions League och United har tiotusen rutinpoäng.
Krav: Tre poäng.
* Robben flyttar till Bayern och ett fotbollslag där som är baserat i München. Oddsen på att Ribery på något sätt är inblandad i den här affären? 1,02 lagom?
* Chelsea då? Drömlottning? Ovanligt. Det har ju aldrig hänt förut. Och Arsenal? AZ? Standard Liege? Herregud.
* Förresten så undrar jag om Sanli Tuncay vet att Stoke är ett dåligt fotbollslag. Jag tror inte det.