Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – Arsenal

På lördagskvällen är det dags för ”Battle of the Beasts” när formstarka Arsenal gästar United på mäktiga Theatre of Dreams. Säsongens första toppmöte skall sparkas igång, sätt ner er och njut.

Efter en oväntad förlust mot Burnley tog United sig i kragen och utklassade Wigan på DW Stadium. Till näst ställs man dock inför en svår uppgift när formstarka Arsenal gästar Old Trafford i säsongens första riktiga toppmöte.

Arsenal FC
På sommaren tappade Arsenal kanske sin vassaste anfallspjäs när Emmanuel Adebaywhore packade ihop sin Guccikappsäck för att leta efter guld (bokstavligen) i det ljusblåa Manchester med Gunners förstärktes av försvararen Thomas Vermaelen. Trots att de flesta förväntade mer spelarköp av Mr Wenger var han nöjd med sin trupp, något som i efterhand känns logiskt. Trots att flera namnstarka spelare återfinns på skadelistan har man pangat in tio mål på de två inledande matcherna i Premier League, imponerande?

Skador
Mittfältskungen och spanjoren Cesc Fabregas är osäker till spel vilket givetvis skulle vara ett stort avbräck för gästerna. Samir Nasri återfinns på skadelistan medan Tomas Rosicky närmar sig en comeback, kanske dock inte på Old Trafford?

Möjlig öppningselva:

Almunia
Sagna – Gallas – Vermaelen – Clichy
Eboue – Denilson – Fabregas – Arshavin
Eduardo – Van Persie

Kommentar:
Försvaret har varit urstarkt än så länge och samtliga är offensivt farliga. Mittfältet formeras kring Fabregas om spanjoren kan medverka och Arshavin är ett konstant hot. Van Persie är ständigt farlig liksom Eduardo eller nickstarke Bendtner.

Manchester United FC
Värvade in Obertan, Owen och Valencia för att ”ersätta” Ronaldo och Tévez. Försäsongsmatcherna gick riktigt bra men inledde kanske aningen svagt med tanke på förlusten mot Burnley på Turf Moor. I den senaste matchen knackade man dock ihop och utklassade Wigan med 5-0 på DW Stadium. Ferguson har ofantligt många alternativ att leka med inför matchen och det blir intressant att se hur han formerar sitt lag på lördagen när man tar emot ett synnerligen formstarkt och offensivt(?) Arsenal.

Skador
Mittbacken Rio Ferdinand och förstekeepern Edwin Van Der Sar blir borta ytterligare några veckor medan Rafael är långtidsskadad. Hargreaves närmar sig en comeback men det lär räcka ända fram till jul innan vi får se honom spela. Jonny Evans kan tvingas till en höftoperation. För övrigt är truppen intakt.

Möjlig öppningselva:

Foster
O’Shea – Vidic – Evans – Evra
Valencia – Fletcher – Carrick – Park
Rooney – Berbatov

Kommentar:
Vidic ger försvaret trygghet som inte känns lika starkt utan Ferdinand. Valencia och Park är två löpstarka yttrar som måste lyckas behålla bredden och Fletcher gör sällan en dålig match med Carrick bredvid sig. Om Rooney och Berba får samspelet att fungera kan det bli målfyrverkeri.

Förväntad matchbild
United som under de senaste åren haft ett magnifikt hemmafacit går nog in för att vinna matchen trots att Arsenal är i ruggig form. Ett målfyrverkeri går aldrig att utesluta när dessa två lag möts men med två offensivt slagkraftiga lag kommer båda säkerligen att försöka täppa till ordentligt. Båda gillar att hålla i bollen men jag tror United tar i taktpinnen från början och försöker styra spelet, annars kan det bli problem.

Håll ögonen på:
(Arsenal)
Den ryske trollkarlen Andrei Arshavin kommer troligtvis att möta Gary Neville eller John O’Shea på sin vänsterkant. Om ryssen har en bra dag blir det tufft för Uniteds högerback. Kan orsaka massiv skada.

(Man Utd)
Wayne Rooney är en given startman på lördagskvällen och Wazza, som måste axla ett allt större ansvar efter Ronaldos flytt ser ut att vara i toppform. Två mål senast mot Wigan och tre på tre matcher talar för sig själv.

Matchinfo

Manchester United – Arsenal
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: 18.15 (svensk tid)
Tips: 2-1 (Rooney, Owen)

Matchen sänds på Canal+ Sport1 med start kl 18.15.