Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Revansch för cupfinalen 05

2005 spelade Manchester United skjortan av Arsenal i FA-cupfinalen och förlorade ändå. Det var som att se en boxare gång på gång få ner motståndaren för räkning och sen torska på knock-out då motståndaren fått in en lyckträff.
I dag fick vi äntligen vår revansch.
Visserligen spelade inte Arsenal ut oss på samma sätt som vi gjorde i Cardiff den olyckliga majdagen (jag minns att jag stod i köket under straffläggningen och att min fru kom ut och berättade hur det hade gått), men det var inget snack om vilket som var det bättre laget fram till Diaby blev odödlig. Jag kan inte komma ihåg när vi vann efter att gjort så lite för att förtjäna att vinna. Har vi gjort det tidigare?
Football. Bloody hell.
Dagens plus:

 • Darren Fletcher. En legend i vardande. Eftersom Carrick och Giggs valde att tävla om vem som var sämst fick han sköta mittfältet i princip på egen hand under en stor del av matchen. Det gjorde han fullständigt fenomenalt. Vår överlägset bäste spelare.
 • Patrice Evra – fortsatt vår bäste offensive spelare tillsammans med Rooney.
 • Tre poäng i fejset på Wenger efter den där insatsen känns nästan som en dubbel seger.

Dagens minus:

 • Valet att börja med en enda anfallare blev en helt galen taktisk supermiss. Rooney var chanslös eftersom det understöd han fick inte var tillräckligt bra. Obegripligt beslut i en ligamatch på hemmaplan när vi inte har en spelartyp som Ronaldo.
 • Ryan Giggs. Helt bedrövlig och ändå låg han indirekt bakom två mål. Så kan det vara.
 • Wes Brown. Han känns synnerligen opålitlig som mittback i dagsläget – å andra sidan är han det enda alternativet om Evans nu ska opereras.
 • Passningsspelet. Felprocenten känns oändligt mycket högre än det brukar göra och det har det gjort i varje match hittills. Måste bli noggrannare.

Dagens funderingar:

 • Exakt hur många tunnlar åkte Unitedspelare på? Och hur många gånger var det Evra som drabbades?
 • Varför känns det som att det saknas gnista i laget? Gör det det?
 • Den där Diaby skulle faktiskt kunna bli hur bra som helst. Såg ni när både Rooney och Wes Brown studsade av honom i den där 60-metersruschen?
 • Varför känns Ben Foster fortfarande så instabil? Är det inte meningen att han ska ta över både som Uniteds och Englands förstemålvakt? Med det här spelet kan David James göra 50 landskamper till utan att känna flåset från någon annan engelsk målvakt.

* Springer Lassana Diarra runt på Santiago Bernabeu i tröja nummer 10? Vafalls?
* Skönaste synen från Milanoderbyt: Den evigt vidrige Gennaro Gattusos blick när han förstår hur värdelös han är när han kapat Wesley Sneijder och åker ut i 40:e minuten. Obetalbart. (Otroligt enerverande att Strömblad/Petersson låg två sekunder före i ljudet matchen igenom. Eller var det bara på min tv?)
* Fascinerande och egendomligt att se Crille Ronaldo kombinera med Raul som om dom aldrig gjort annat. Fascinerande också att se Reals laguppställning. För ungefär ett år sedan spelade laget seriepremiär mot just Depor. Av de elva som startade den matchen är TRE kvar: Raul, Casillas och Marcelo. Att byta åtta spelare från en säsong till en annan är både skickligt och tråkigt. Jag skulle verkligen inte uppskatta om United hade samma omsättning. Ovärdigt.
Och hörni… Dubbeln för Dagen satt i kväll igen. Denna gång till 6,50 gånger fläsket.