Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Transferkommentarer

Sista transferdagen i kväll – håller koll medan jag slötittar på Keita & co från Camp Nou.
Några värvningar att notera:
1) Eidur Gudjohnsen, Barca-Monaco. Givetvis ett kanonköp för häftiga lilla Monaco som haft anfallare som Marco Simone, David Tezeguet, Thierry Henry, Viktor Ikpeba, Sonny Anderson, Fernando Morientes, Youri Djorkaeff, Jürgen Klinsmann och George Weah sedan 1990-talet och ändå aldrig blivit en riktigt stor klubb (om vi bortser från CL-finalen där Den Specielle gjorde sig ett namn). Eidur passar som handsken här.
2) Bogdan Lobont, Dinamo Bukarest-Roma. Kommer ni ihåg för några år sedan när det var nästan omöjligt att göra mål på den där grabben? Roma behöver en bra keeper. Bogdan kan vara det.
3) Xisco, Newcastle-Racing Santander. Tänk att en spansk U21-landslagsman kan välja Newcastle anno 2008. Är han analfabet? Sinnesrubbad? Nu har han i alla fall tagit sitt förnuft (?) till fånga och lämnat västvärldens mest kaosfyllda förening de senaste tio åren.
4) Niko Kranjcar, Pompey-Spurs. Inte riktigt klart än, men på väg att bli det. Lägg till att David James är nära att flytta och Portsmouth har en tränare med lika stort självförtroende som en blandmissbrukare utan cash och tjack. Kranjcar har tjatat om flytt till en storklubb i flera år och kan förhoppningsvis sluta tjata om det och visa att han förtjänar bättre än en engelsk sydkuststad.
5) Michael Turner, Hull-Sunderland. Hulls player of the year sedan millennieskiftet flyttar till Sunderland som fortsätter att massvärva. Omsättningen på spelare där uppe får Inters transferhistorik att blekna. Här har dom gjort ett gediget köp. Det är inte alltid dom gör det, Niall Quinn och grabbarna.