Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Djuric = Fletcher?

Sportbladet vräker ut bilagor om fotboll där de senaste tio de gjort haft zamma gubbe på omslaget.
Det största nöjet med dessa bilagor är plusbetygen på spelarna, texterna skiter jag i princip i eftersom det aldrig kommer fram någonting man inte visste.
I dag noterar vi att Sveriges största kvällstidning dela ut betyget 4 Plus till Andrea Pirlo, Michael Ballack, Diego, Dejan Stankovic – och Dusan Djuric. Ligger mycket i det.
I samma blaska kan vi konstatera att Bladet anser att 4 Plus på anfallssidan ska delas av Dimitar Berbatov, Karim Benzema, Diego Milito – och Kris Boyd.
Jag är väldigt intresserad av kriterierna för betygen. Jämförs spelarna med varandra sinsemellan? Eller med de andra lagen i gruppen? Med alla lag i CL? Hur många skulle välja Ronaldinho av i dag eller Brandao före Berbatov? Varför kallas Berbatov ett ”arrogant spelgeni”? Varför får Michael Carrick fem plus när Dusan Djuric bara får fyra? Och vem tror att Giggs gjorde debut 1990?
Det bästa av allt: Wolfsburgs gamle brasse Grafite får 5. Rooney får 5. Ronaldo får 5. Torres får 5. Messi får 5. Ibrahimovic får 5. Det kan inte finnas en enda människa på hela jorden – i mentalt friskt tillstånd – som får välja mellan dessa och säger ”jag vill ha Grafite!”.
Kriterierna!