Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Welcome to hell skrämmer inte längre

Det var inte många år sedan det ansågs vara en mardröm att tvingas åka och spela i Turkiet. ”Welcome to hell”-skyltar och allt det där.
Nuförtiden är det fortfarande samma fanatiska publikstöd – Besiktas är ett av de ”värsta” på den fronten – men rädslan för att åka dit är inte alls på samma nivå. I kväll är ett gäng landslagsspelare som till vardags bor i Manchester i Istanbul för att lira boll i världens finaste fotbollsturnering bortsett från VM.
Besiktas är i kass form (en vinst på fem försök i ligan) men som vi alla vet är det ingenting som betyder någonting när Man United kommer till stan. Varenda lag med någon som helst självrespekt höjer sig femtio klasser i en CL-premiär hemma mot United. Då spelar det ingen roll att spelare som Rustu och Nihat egentligen är slut på högsta europeiska toppnivån.
I kväll litar jag på Berbatov. Det är den här typen av matcher han ska dominera. Berba såg bra ut i lördags och känslan är att han är på väg att hitta den roll han ska ha i United. Nackdelen är att Ferguson då får för sig att slänga Micke Owen och sabbar allt.
Det får man alltid räkna med.
* Adebayor (ni vet killen med ett IQ på 12 som alltid drömt om att spela i Manchester City?) ser ut att få tre matchers avstängning för sitt beteende i lördags. Kan man lita på att det blir så? Eduardo fuskade, kom undan, blev fälld i efterhand och kom sedan undan igen. Varför skulle inte samma sak kunna hända Adebayor?
Det får man också alltid räkna med.