Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

En liten klubb på besök

Faktum är att det i denna text kunde ha ägnats flertalet stycken åt olika invektiv mot Manchester City, klubben som inte vunnit en ligatitel sedan John Lennon, Paul McCartney med flera såg sin ungdoms vår. Sommarens händelser har nästan mörkat denna sanning, men alla som har mer i huvudet än Emmanuel Adebayor, det vill säga alla som inte är imbecilla, vet att Citys valhänta försök att skriva om historieböckerna endast är ett förtvivlat famlande efter ljus i ett rum som varit släckt sedan länge.

United presenterar följande trupp: Foster, Kuszczak, Neville, O’Shea, Brown, Ferdinand, Vidic, Evans, Evra, Fabio, Valencia, Anderson, Carrick, Fletcher, Gibson, Giggs, Nani, Rooney, Berbatov och Owen.

Frågetecknet innan match är Ferdinand, som återigen dras med en skada i ljumskarna. Van der Sar, Rafael da Silva och Obertan är sedan tidigare skadade. I övrigt är Scholes avstängd efter den dubiösa utvisningen mot Spurs förra helgen.

Således kommer de defensiva lagdelarna att se ut enligt följande: Foster, O´Shea, Vidic, Evans och Evra. Möjligen kan Fergie välja att spela Neville istället för O´Shea, men undertecknad tror att han väljer den stabile irländaren. Bakgrunden är att Neville spelade hela matchen borta mot Besiktas i veckan. I övrigt är övriga val tämligen självklara, förutsatt att Ferdinand inte friskförklaras.

Mittfältet kommer med all säkerhet att bestå av fyra spelare, då Rooney och Berbatov startar i anfallet. Troligen är de fyra Valencia, Fletcher, Carrick och Park. Förvisso kan Anderson komma att räknas in i ekvationen, men det är troligt att han får ge vika för Carrick. Engelsmannen spelade drygt 60 minuter i veckan och Sir Alex hade säkert en tanke då han bytte ut honom. Ryan Giggs har visat fin form i säsongsinledningen och kan också komma att starta på vänsterkanten eller i mitten, men det mest troliga är i sådana fall det senare. I mötet med Wright-Phillips är det viktigt att O´Shea får understöd och därför är Valencia och Park mer självklara val.

Bänken kommer antagligen att se ut enligt följande: Kuszczak, Neville (O´Shea), Giggs (Fletcher, Carrick), Owen, Nani, Anderson och Brown.

Manchester City presenterar följande trupp: Given, Taylor, Richards, Zabaleta, Toure, Lescott, Ohuoha, Bridge, De Jong, Barry, Wright-Phillips, Weiss, Ireland, Bellamy, Tevez, Petrov, Tripper, Sylvinho och Vidal.

Sedan tidigare är den flegmatiske Adebayor avstängd.  I övrigt är det frågetecken för Ireland (ankel), Kompany (ankel), Tevéz (knä) och Santa Cruz (knä). Skadade sedan tidigare är Johnson, Robinho och Benjani. Mark Hughes kommer troligen att välja en uppställning som är snarlik den som slog City. Detta innebär att Given står i mål och att Richards, Lescott, Toure och Bridge bildar backlinje. Mittfältet kommer troligen att bestå av Wright Phillips, Ireland, Barry och De Jong. I anfallet spelar Bellamy och Petrov.

Att det blir en tuff match råder det inga tvivel om. City har i princip köpt eller försökt köpa allt som rört sig norr om sydpolen i sommar och kommer till matchen med ett enormt självförtroende. Laget har fyra segrar i fyra matcher. Viktigast i City är nog den evigt pålitlige Barry, vilken har ett fint positionsspel och ett utmärkt skott. Emellertid bör Fletcher klara av att hantera Barry tillsammans med Carrick. Kantspelarna Wright-Phillips och De Jong är duktiga och Fergies tanke blir nog att ge O´Shea och Evra (bäst i världen på sin position) understöd genom Valencia och Park.

Vad gäller derbyn genom alla tider har United vunnit 20 fler matcher än City och i tolv möten i PL har City bara vunnit en gång.

Matchen startar kl. 14.30 i morgon och visas på Canal + Sport 1.