Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bästa derbyt i min värld

Dagens match är garanterat den bästa jag sett mellan United och City i mitt liv.
Ändå såg jag som jag skrev tidigare inte Owens segermål.
Dagens plus:

 • Darren Fletcher. Magisk. Det här är en ny Roy Scholes. Tänk så mycket skit han fått genom åren för att han bara setts som Fergusons gunstling. Nu väntar vi bara på att Jompa O’Shea ska explodera på samma sätt.
 • Ryan Giggs. 36 i november. Smalare än någonsin. Gråare än någonsin. Mer bekymrad än någonsin. Och så springer han upp och ned längs vänsterkanten som om han aldrig flyttats in i mitten.
 • Andra halvlek. En rejäl överkörning av lillebror. Oljemiljarder kan inte köpa klass.
 • Carlito Tevez. Den lille stackaren kan inte ha fattat någonting när hans ersättare i United gör det Carlito inte kunde göra i dag. Tyvärr går det ju inte att säga att hans min var obetalbar eftersom hans min är konstant.
 • Mark Hughes. Hoho.

Dagens minus:

 • Ben Foster. Han är lika mycket Unitedmålvakt som Tomasz Kuszczak. Vi har redan haft en vansinnig målvakt från Frankrike den här sidan millenniet. Foster måste sluta ha Barthez som förebild. Kuszczak får sin chans på onsdag.
 • Rio d.ä. Det är nog bara han i hela världseliten som får för sig att försöka chippa bollen i det läget. Möjligen Alessandro Nesta. Möjligen.
 • Park. Även om jag hade feeling för att han skulle starta önskar jag att han inte hade gjort det. Samtidigt hade Alex bara Nani som alternativ egentligen (Valencia var väl aldrig aktuell för att starta här). Park är inte bra för tillfället.
 • Att inte Adebayor och Robinho var med. Hade varit tre procent roligare att vinna med dom på planen.

Dagens funderingar:

 • Varför tränar Mark Hughes Manchester City egentligen? Det vore nästan – inte riktigt, jag vet – som att Francesco Totti tar över Lazio och säger att han ska försöka göra dom till ett större lag än Roma.
 • Varför är Mark Hughes så dålig på matte? Jag kan ge inte heller ge svaret på varför det spelades sju minuter extra. Men jag är nästan framme. Först var det fyra minuter. Under den tiden gjorde Bellamy mål och domaren la till en minut. Carrick byttes in – det brukar vara en halvminut extra. Då är vi uppe på 95.30. Owen gjorde mål 95.20 och sen la väl domaren till en minut för det firandet. Då är vi på 96.30. Det fattas en halvminut.

Dagens klurigaste:

 • Vem skulle komma först in i Mensa – Tevez eller Craig Bellamy?

Dagens siare:

 • Jag. Så klart. Läs de tre sista meningarna av inlägget ”Nu piskas det” från i går och undra varför varken ni eller jag satte en slant på Owen som siste målskytt. (och Dubbeln för Dagen satt, men det förstod ni väl :-) ….)