Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snorungen också historisk

Medan tidningarna svämmar över av fyndiga och billiga hyllningar till svensk fotbolls störste genom tiderna smyger Crille Ronaldo a.k.a Snorungen med i bakgrunden.
Ronnie gjorde i går kväll mål för fjärde matchen i rad – precis som Ibra – och har väl en gång för alla raderat ut snacket om att han skulle vara ifrågasatt. Det kan ha varit det löjligaste jag läst i tidningsväg, när Aftonbladet körde någonting i stil med ”Ronaldos revansch” när han gjorde mål i den andra ligamatchen för Real. Då hade han spelat en tävlingsmatch för sin nya klubb och gjort mål i den.
Ändå försökte Bladet vinkla det på att ”Ronaldo gav tvivlarna svar på tal”. Vilka tvivlare? Pojken betedde sig som en snorunge – därav smeknamnet ;-) – sin sista säsong i United och var ändå topp 3 bland spelarna. Han ville till Real och då skulle han plötsligt vara sämre? I Real Madrid? I en ännu offensivare liga?
Han är bra, grabben.
Punkt slut.
* Det är sorgligt att se mitt gamla favoritlag i Italien (jag hade en keps med tillhörande Gullit-rasta en gång i tiden) sjunka längre än Titanic. Det är en sorglig samling figurer som utgör dagens AC Milan.