Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Veckans United 2009-39:40

Efter en veckas uppehåll p.g.a. Manchesterresa är Veckans United tillbaka. Fokus är förstås på den fantastiska segern mot city men en Champions League-match mot Besiktas, en ligacupmatch mot Wolves och en ligamatch mot Stoke får förstås också utrymme. Ja, och så blir det förstås en del annat också.

Fergie, what’s the time? Fergie, Fergie what’s the time? […] We want Fergie time, we want Ferige time. […] Port Vale, it’s just like watching Port Vale. […] Where’s your famous atmosphere?
Red Army var i strålande form när United gästade Stoke. Fergie svarade med att, leende, peka på sin klocka (teve missade detta men Manutd.com bidrar med bildbevis).

Först vill jag be om ursäkt för att Veckans United uteblev förra veckan men tiden räckte inte till. Jag lovar att det kommer att hända igen. Det blir två nya inslag den här veckan, dels veckans spelare (den får förklara sig själv) och dels veckans 11 (där jag kommer att lista – ibland kommenterat, ibland okommenterat – blandade tankar om det som hänt den senaste veckan) (veckans 11 kan när som helst bli veckans 20 eller veckans 3 om händelserna dikterar detta). Nytt är också att jag inte längre kommer att översätta citaten – det är alldeles för tidskrävande och blir ändå inte alltid bra, dessutom tror jag att den här kolumnens läsare som regel förstår engelska. De två läsare som inte förstår engelska vill jag uppriktigt be om ursäkt – men han som inte hunnit lära sig engelska än kan fråga sin pappa medan han som är för gammal för att ha lärt sig engelska i skolan kan fråga sin son.

”Sometimes you have a noisy neighbour. You cannot do anything about that. They will always be noisy. You just have to get on with your life, put your television on and turn it up a bit louder. Today the players showed their form. That is the best answer of all.”
One Sir Alex Ferguson jämför city med en högljudd granne. Undantaget bittra Stockport skrattar en hel fotbollsvärld.

Förrförra veckans Veckans United, äldre versioner av Veckans United finns arkiverade under ”arkiv” i huvudmenyn. Nya Veckans United publiceras på måndagar eller tisdagar (när inte kolumnskaparen är för lat). (Om inte annat anges går samtliga länkar till sidor på MUSS.se.)

”The mistakes probably made it the best derby of all time. What would you rather have, a 6-0 win or the greatest derby of all time? I would prefer to win 6-0.”
Sir Alex Ferguson, vem annars? efter segern mot city.

VECKANS SPELARE
Sir Ryan Giggs. Vem annars? Bara passningen till Michael Owen ger honom det priset. Grabben, snart 36 år ung, spelade 140 minuters fotboll (Fergie time inkluderad) totalt mot city och Stoke. Resultat? Fem assist. Sen kan man ytterligare argumentera för Giggs genom att nämna hans övriga spel men det känns överflödigt.

”It is not a matter of [Ryan Giggs] defying his age. It is more a case that there is no discernable deterioration in his game at all. It is remarkable. I don’t know what else there is to say about him. His form is just the same as it was last season.”
Sir Alex Ferguson.

VECKANS 11
¤ 1. Det bästa mot city – förutom hela jävla matchen och den fantastiska avslutningen – var lagets inställning efter citys tredje kvitteringsmål. Istället för att tycka synd om sig själva var det fullt fokus i jakten på ett segermål och mest fokuserad av alla var Darren Fletcher.
¤ 2. Är Darren Fletcher en framtida lagkapten i United?
¤ 3. Det var tur att domaren inte lade till några minuter till för då hade nog city kvitterat…
¤ 4. Champions Leagues gruppspel är ungefär lika upphetsande som ligacupen. Jo, jag menar det. United kan knappt misslyckas med att gå vidare ens om man skulle försöka. Zzz.
¤ 5. Paul Scholes är en fara att ha på planen när han har ett gult kort. Han hade tur som inte fick säsongens andra röda kort när han spelade volleyboll i lördags. Scholes volleybollspelande börjar för övrigt bli lite väl frekvent. Fulham, någon?
¤ 6. Säsongens läktarsång är den om Wes Brown. Mer om den i en framtida Transmission.
¤ 7. Mål nummer sju, av nummer sju. Michael Owen kunde inte ha valt ett bättre tillfälle att göra sitt första mål på Old Trafford. (Någon som vet vad Owen gjorde innan han skrev på för Real Madrid? Var jag än kollar är det bara ett tomrum där.)
¤ 8. När är Edwin van der Sar tillbaka?
¤ 9. Vad har hänt med herrar Park och Carrick? Mil och åter mil från normal form, för att inte tala om toppform.
¤ 10. Breaking news: Giggs har precis gjort 5-3. (Ja, den är gammal och stulen men den funkar.)
¤ 11. Fergie time låter faktiskt mycket bättre än övertid. Den frasen tänker jag missbruka!

”I expect to get a good reception from the fans. I always gave my best at United and the fans know I did everything to try to score and help the team win. I don’t see any reason why I should get a bad reception. What will I do if I score? I’ll be glad but I don’t think too much about it. If I don’t score but we win I’ll be happy.”
Carlos Tevez trodde att han skulle få ett bra mottagande på Old Trafford. Argentinaren, som kostade city £47 miljoner mer än Michael Owen kostade United, saknar en fungerande hjärna.

”The atmosphere was very negative towards us but it didn’t affect our game. The score was unjust. The amount of extra-time was exaggerated but now we look forward to the return match and we feel obliged to beat United. I must admit I did believe I would get a different reception from the United supporters. Initially everything was positive and I was greeted by my former team-mates and United staff without any problems at all. But as soon as I entered the field the atmosphere was very different. It was hard to take because previously I was always wanted by those people. But I suppose in football situations change.”
Carlos Tevez förstår verkligen ingenting. Good fucking riddance.

”Our fans are usually brilliant with former players but [Michael Owen] might get a cool reception. That won’t bother him though. You can understand the fans’ point of view. He used to play for us and now he’s at our big rivals so of course there will be some reaction. That’s football and Michael will know that.”
Jamie Carragher tror att Michael Owen kommer att få samma mottagande på Anfield som Carlos Tevez fick på Old Trafford. Skillnaden är förstås att Owen har en hjärna och inte kommer att bli det minsta förvånad.

”Carlos wasn’t surprised that the United fans were unhappy with him at Old Trafford – but he feels it proves he made the right decision.”
Tevez sa själv att han var förvånad…
”The United fans blame Carlos. They shouldn’t. I know he was happy at United, that he wanted to stay there, and that it was difficult for him to leave.”
Jaså, Tevez ville stanna i United…
”But United missed their chance. When it became clear to him that city wanted him more than United, then his decision was made.”
När det stod klart att city var villiga att betala mer än United fattade Tevez sitt beslut menar du…
”Now Carlos knows the fans weren’t genuine because he feels it was not his fault that he left the club. […] People say Carlos joined because he wanted money. No, Carlos came here because he saw that this was a club that would reach the top very quickly.”
Så, det var inte Tevez fel att han lämnade United. Vadå, skrev han inte på för city av egen vilja? Och läser vi mellan raderna lämnade alltså Tevez United för att vinna titlar. Han lämnade United som vunnit ligan tre år i rad (och ett gäng andra titlar under tiden) för ett city som inte har vunnit någonting av värde sedan 1976. Nej, pengar hade nog inget med saken att göra…
”The city fans love him. They love him even more because he rejected United.”
Men Tevez ville ju stanna i United, det sa du ju själv. Pablo Zabaleta är en bitter lögnare och bänkvärmare. Eller som resten av världen uttrycker det: Zabaleta är en cityspelare. Men hur mycket han än försöker lyckas han inte utmåla sig själv som mer korkad än Tevez – det är helt enkelt omöjligt.

SPELADE MATCHER
2009-09-15 [CL] Besiktas-United 0-1 (0-0) [Scholes]
United: Foster – Neville, Evans, Vidic, Evra – Valencia (Park 84), Scholes, Carrick (Berbatov 63), Anderson, Nani – Rooney (Owen 64)
United vann med 1-0 mot Besiktas i Turkiet när Champions League inleddes. Scholes gjorde Uniteds mål i en match som United kontrollerade utan att anstränga sig överdrivet mycket.

”I don’t think it was our best game, but a win’s a win. Turkey’s a difficult place to come and Besiktas were a decent team with a good crowd behind them.”
Paul Scholes var Uniteds matchvinnare mot Besiktas.

”They create an atmosphere over here like no other country in Europe. I think if Besiktas had got a goal it would have been a really hard night for us. So to keep a clean sheet was important – once we get in front we aim to make it very difficult for other sides. European football’s always really hard so we’re really happy with the win. It puts us in a good position.”
Lagkapten Gary Neville var också nöjd efter Uniteds seger.

”I’ve never heard a noise as loud as that in a football ground. They were fantastic, emotional supporters and they never stopped and we showed good concentration and composure.”
Sir Alex Ferguson menade efter matchen att Besiktas supportrar är världens mest högljudda.

2009-09-20 [PL] United-city 4-3 (1-1) [Fletcher 2, Rooney, Owen]
United: Foster – O’Shea, Ferdinand, Vidic, Evra – Park (Valencia 62), Fletcher, Anderson (Carrick 93), Giggs – Rooney, Berbatov (Owen 78)
Om det var kontrollerat mot Besiktas var det desto svettigare i derbyt mot city. Rooney gav United en tidig ledning innan Foster kvitterade för city. Resten av första halvlek var trist. I andra halvlek tokdominerade United och borde ha vunnit med ungefär 6-0. citys målvakt var dock bra. Fletcher gav United ledningen två gånger men city kvitterade, först genom Bellamy och sedan på övertid genom Ferdinand. Det såg ut att bli förlust för United men medan de blåa firade sin seger med tatueringar och bananer spelade de röda tills domaren blåste av matchen. Giggs slog en magnifik passning och Owen gjorde sitt första mål på Old Trafford.

”It’s unusual for Darren Fletcher to score two goals but the boy has developed and matured into an outstanding player and a great boy, he’s a wonderful professional.
[…]
Michael was only on for something like 17 minutes. He was the best man to be on there when the game is going to be in their penalty box. There is no-one better at taking chances. His positional play, first touch and finish were absolutely superb. World class.”

Sir Alex Ferguson om Fletchers två mål och Michael Owens segermål.

”Everyone has been writing us off and the lads have responded. Winning at Tottenham, at Besiktas and now winning the derby is a fantastic reply. It was a hard week in football terms and you cannot ask for much more than the way we responded. We know how much quality we have. We believe in the manager and we believe in the players in the dressing room. You look around the dressing room and you are happy to have those players in your team. People have questioned us but you have to use that in the right way, use it as an incentive to prove people wrong. We have done that.
[…]
I was pleased to score two, especially as I’ve missed a few easy chances in the earlier games. Hopefully, I’ll get a few more.
[…]
The fans got right behind us, it was a great atmosphere and we kept fighting until the final whistle. The way we were playing in the second half we always felt that we could get another goal.
[…]
The whole move was superb. Ryan Giggs’ pass was unbelievable, as was the way Michael controlled the ball with the outside of his right foot and finished it the same way. A natural goalscorer makes natural goalscoring movements and over the next few months Michael is going to be an important player for us.”

Darren Fletcher tycker att United svarade kritikerna. Han var nöjd att han satte bollen i mål den här dagen efter att ha missat ett gäng chanser i säsongsinledningen. Dessutom tycker Fletcher att publiken på Old Trafford var fantastisk. Undertecknad tackar. Och så kunde Fletcher naturligtvis inte låta bli att nämna Giggs passning.

”It is probably one of the moments I will reflect on as a highlight of my career. To score a goal as dramatic as that in a derby was amazing. You had to see it to believe it. It must have been one of the best televised games of all time.”
Michael Owen gjorde sitt första mål på Old Trafford och var på strålande humör efter matchen.

”United have always lost big stars in the past and they always manage to replace them but Ronaldo not playing is a massive positive for us. Hopefully we won’t be thinking about them, and concentrating on what we are going to do. This is definitely the test for us. It’s always going to be hard going to Old Trafford but a couple of seasons ago we completed the double over them by winning there and I don’t see any reason why we can’t do it this year. We are up for it. We have better players now and are relishing it. We love the challenge and playing in the derby will be unbelievable for the players.”
Micah Richards uttalade sig innan derbyt. Hans fokus på en Real Madrid-spelare kanske förklarar Richards usla insats.

”We have a couple of new faces who haven’t experienced a Manchester derby before but I am sure that once the whistle blows they will be up for it.”
Richards var inte ”up for it” i kampen mot Ryan Giggs.

”There has been a lot made about the time-keeping at the end, but they are excuses to us now. We are professionals, and have to look at ourselves individually and collectively – and it just wasn’t good enough. A lot was made before the game about us coming here and winning, and we thought we could do that. But you can’t go to Old Trafford, concede four goals and expect to get anything. It’s something we now have to work on. We made mistakes – in the first four games of the season we kept four clean sheets and everything was rosy but we have now conceded six goals in the last two games, and it’s not great. But it’s something we can work on in training and look to put right.”
Bland alla korkade och bittra cityspelare framstår Joleon Lescott som Mensamaterial.

”Obviously he has played too much time and we ended up playing 97 minutes. I just needed an explanation as to why so much time was needed. United were given a little more time than they should have been given to get the goal.
[…]
We’re disappointed, we put in a hell of a shift today. Craig Bellamy scored two magnificent goals. He didn’t deserve to be on the losing side.”

Mark Hughes var däremot bitter efter matchen. Craig Bellamy kanske inte förtjänade att förlora men resten av city, den bittra tränaren inkluderad, förtjänade utan tvekan förlusten.

2009-09-23 [LC] United-Wolves 1-0 (0-0) [Welbeck]
United: Kusczcak – Neville, Brown, Evans, Fabio – Welbeck (King 81), Carrick, Gibson, Nani – Owen (Valencia 69), Macheda (De Laet 31)
Sen började ligacupen. United mötte Wolves och vann med 1-0 trots att Fabio blivit utvisad efter en halvtimme. Danny Welbeck gjorde Uniteds mål.

””It’s a big step up, obviously, but now I’ve just got to keep training hard and working hard and I might get a chance in the next Carling Cup game. It was a big day for me. I maybe should have scored, but I thought I did well. […] Me and Magnus [Eikrem] have got each other – it’s a bit of help maybe. We support each other and he supported me when we knew I was going to get on. He told me to do well and it was good to have him with me.”
Joshua King efter sin första match för Manchester United.

”I’m just like any other normal Manc boy, really. To be given the chance to play for United is a dream, and I’m always willing to go when asked. I need to carry on training hard and get more first team chances. That’s all of the young boys’ aim. We’re just looking forward to the next round now, so just play as many youngsters as possible, Fergie! Tonight it was great playing with Michael Owen, because Michael Owen’s Michael Owen. You can always learn from his movement, it’s unbelievable. I just knew he was around the corner and he knew where I was going next. He played it there and I finished it off well.”
Danny Welbeck gjorde matchens enda mål och kände sig som en normal Manchesterpojke. Vidare hoppades han på en ny chans i nästa runda av ligacupen och uppskattade att spela tillsammans med Michael Owen.

”I’ve long had a soft spot for Wolves, maybe because when I was a starry-eyed youngster – yes really – I grew up with their famous team of the Sixties, with players like Bill Slater, Ron Flowers and Peter Broadbent. I think I could probably run through their whole team, so enthralled was I by their exploits in Europe against teams like Dynamo and Honved. More recently I used to be a regular visitor to Molineux because my son Darren played there for four years, and I would go down to watch him whenever I wasn’t involved with Manchester United. So I got to know and like the club all over again. It has something about it, and I always felt that if someone could really get hold of the place and give it a good shaking, they could be a top club again. They certainly have the history and tradition, and it’s good to see them back in the top division.”
Sir Alex Ferguson var nostalgisk inför ligacupmatchen mot Wolves.

”We’re very pleased. We kept our discipline and the players worked their socks off. It’s a good result. I thought prior to the sending off Wolves were a handful. They played a lot of good one-twos in and around our box. They were a real threat. But after the sending off we were better organised, kept our shape well and managed to get a result.

It was a fantastic goal. There was real quality in the passing from Darron up to Danny, then in to Michael and back again for Danny to put it into the net. It was a tremendous goal. It was a great pass from Michael, too. The angle he made for Danny made it easier for him to score. I think one goal was always going to win it and after we went ahead we showed good resilience with enough experienced defenders to see it out.

I’d like Peterborough at home. All the family will be happy with that.”
Och efter matchen var Sir Alex Ferguson nöjd. Framför allt gillade han Welbecks mål och passade samtidigt på att bekräfta att det inte bara är vi supportrar som har svårt att skilja på Michael Carrick och Darron Gibson – det var ju faktiskt Carrick som passade till Welbeck. I nästa omgång hoppades Fergie på en mot Peterborough och Ferguson Junior.

”I just said [Fabio da Silva] was unlucky but the main thing is to get him off the pitch as quick as possible so we could carry on with the game.”
Gary Neville var mer intresserad av att fortsätta spela än att trösta den utvisade Fabio.

”It was painful for him, and it touched my heart. I went down to speak to him in the dressing room at half-time and then again at full-time, just to say: ’It’s ok, these things happen, just carry on and look forward.’ I love Fabio, he’s a great left-back and I think a lot of people need to trust in him. I have trust in him and I think he can be one of the best left-backs Manchester United has ever had.”
Patrice Evra var mer sympatisk.

2009-09-26 [PL] Stoke-United 0-2 (0-0) [Berbatov, O’Shea]
United: Foster – O’Shea, Ferdinand, Vidic, Evra – Valencia, Fletcher, Scholes (Carrick 80), Nani (Giggs 55) – Rooney (Owen 80), Berbatov
Därefter åkte United till Stoke och vann en mycket imponerande seger mot ett av ligans bästa hemmalag. Sir Ryan Giggs var segerregissör och assisterade både Berbatov och O’Shea.

”I think Nani did his job quite well. He kept penetrating and keeping them pinned back, but Ryan brings you something else. He’s got the intelligence take up good positions and for the first goal he made a lovely run in behind them to get the pass from Darren Fletcher and roll it along for Berbatov to score.
[…]
The Britannia’s a difficult place to come. No one gets it easy here – Stoke’s home record tells you that. We saw a really good performance by Manchester United.
[…]
I think that Paul Scholes is an easy target for the referee, without doubt. Some of the tackles that were going on there today never got booked. Paul is two tackles and a booking. It is unbelievable. I don’t agree with that at all. He is not getting the proper consideration.”

Sir Alex Ferguson var nöjd med Uniteds insats men gillade inte att Paul Scholes blev varnad.

”From the day we got promoted I rang Alex up and asked for his opinion on the division. From that point on he’s been very helpful and I get on with him very well. For some reason he seems to like me! His is a remarkable story at Old Trafford. He’s been the one that’s set the benchmark for every other manager in this country and let’s be perfectly honest, I don’t think people will really appreciate what he’s done for Manchester United until he leaves. After last season’s game at Stoke when United won with a late goal I couldn’t get Fergie out of my office. It was a Boxing Day game, I opened a couple of bottles of red wine and we had a bit of food. Just being in his company is an education.”
Innan matchen passade Stokes manager Tony Pulis på att tacka Sir Alex Ferguson för den hjälp han fått som ny manager i Premier League.

”The best team won today, they controlled the ball well. […] Credit to Manchester United. They are the champions and everybody knows the quality they have got. We will take it on the chin, pick ourselves up and get going again on Monday.”
Och efter matchen var manager Pulis inte speciellt nedslagen. Det bästa laget vann helt enkelt.

KOMMANDE MATCHER
2009-09-30 20.45 [CL] United-Wolfsburg (visas på Viasat Sport)
2009-10-03 18.30 [PL] United-Sunderland (visas på Canal+ Sport 2)
2009-10-17 16.00 [PL] United-Bolton (visas sannolikt på någon av Canal+ kanaler)
2009-10-21 18.30 [CL] CSKA Moskva-United (visas, antagligen, på Viasat Fotboll)
2009-10-25 15.00 [PL] Liverpool-United (visas på Canal+ Sport 1)

På pappret en lugn vecka med hemmamatcher mot Wolfsburg och Sunderland för United. Allt annat än sex poäng är ett misslyckande. Sen är det ett jävla landslagsuppehåll. Igen. Efter uppehållet gästar Bolton Old Trafford. Därefter åker United till Moskva för att möta CSKA på Luzhnikis konstgräs och minnas John Terrys straffmiss på samma arena för drygt ett år sedan. Sen är det dags för revansch. Revansch.

”I’ve said for a few years that it sometimes may be my last season. Six months before my contract with Manchester United ended in December 2006, we extended for one year and so far it has been the same every time. […] But I know, because I always get older, it is increasingly likely that this will be my last season. In December, it will be clear how it goes. By then, I’ll have clarity. It is a horrible dilemma. On the one hand I do not oversleep, I feel as good as a few years ago.”
Edwin van der Sar kryptisk när han får frågan om det här är hans sista säsong i United.

SKADOR OCH AVSTÄNGNINGAR
¤ The Times berättar att United är oroade över Rio Ferdinands återkommande skador.
¤ Owen Hargreaves är nu tillbaka i Manchester för träning. Det är fortfarande oklart när han kan spela fotboll igen men Champions League-matchen mot CSKA Moskva den 3 november nämns som tänkbar comeback.
¤ Gabriel Obertan är skadad, inga nya rapporter men enligt tidigare uppgift ska han kunna spela igen i oktober. Vi får se.
¤ Rafael da Silva är axelskadad. Det är oklart när han kan vara tillbaka i spel.
¤ Edwin van der Sar är skadad. Han missar Wolfsburg och Sunderland men ska förhoppningsvis kunna vara tillbaka i spel när United möter Bolton den 17 oktober.

INTERVJUER OCH ANDRA LÄSVÄRDA TEXTER
¤ Jimmy Andersson skrev en krönika om city: city bäst i världen.
¤ Den tionde delen av MUSS sångbok handlade om city: MUSS sångbok [X]: This Is How It Feels to Be city.
¤ United Youth är som alltid bäst när det gäller information om Uniteds reserv- och juniorlag. Den här gången diskuteras Uniteds norska framtid (dvs. herrar Joshua King, Magnus Eikrem och Etzaz Hussain).
¤ Sport.co.uk intervjuar Ian Brown.
¤ The Guardian pratar med Brian McClair.
¤ The Telegraph intervjuar Gary Neville.
¤ The Times har en kort pratsund med Edwin van der Sar.
¤ MirrorFootball listar de tio bästa sena målen av United.
¤ Red News citerar Bryan Robson som pratar om Anderson.
¤ Matt Dickinson skriver en krönika på The Times om Unitedsupportrarnas förhållande till Mark Hughes.
¤ Andy Mitten är i mitt tycke bäst i världen på att skriva om United. Förutom att vara redaktör för det fantastiska fanzinet United We Stand skriver han texter i flera av världens mest respekterade tidningar. Han har dessutom en blogg på FourFourTwo som är mycket läsvärd.
¤ Sportjournalisten Mats Svensson fortsätter att uppdatera MUSS-bloggen regelbundet – 10-20 inlägg i veckan. Missa inte!

”Darren [Fletcher] has matured so much over the last year or so and I think it’s fair to say that not so long ago he wasn’t considered as a regular player. That isn’t the case now. At the moment, it is impossible for me not to pick him for any of our big games. That’s how influential he has become. His form in the last year has been absolutely magnificent and he seems to perform even better in the big-game situations. […] Manchester United always needs players who are local or home-grown. Fletcher is one of those now and he will be someone who others look up to.”
Sir Alex Ferguson förklarar att Darren Fletcher nu är förstaval på Uniteds mittfält.

”I don’t want to be pigeonholed as a destroyer. The whole idea is to become an all-round midfielder, who can pass the ball, score goals and get the team going. I can be a destroyer when we don’t have the ball and set a high tempo and be the trigger. When we don’t have possession, I’m thinking: ’Right, I’m going to be the first one to press and win it back.'”
Darren Fletcher å sin sida vill vara mer än bara en bollvinnare.

SILLY SEASON 2009/10
¤ Park Ji-Sung har skrivit på ett nytt kontrakt. Han kommer nu att stanna i United till 2012.
¤ James Chester och David Gray har blivit utlånade till Plymouth. Lånen gäller tre månader.

Utlånade spelare
Drinkwater till Huddersfield, hela säsongen
Possebon till Braga, hela säsongen (se nedan)
Cathcart till Watford, till januari
Cleverley till Watford, till januari
Simpson till Newcastle, till januari
Diouf till Molde, till nyår
Ljajic till Partizan, till nyår
Chester och Gray till Plymouth, till december
Heaton till QPR, till november

”While Mr Ferguson told me I might have played in the Carling Cup, he also said I would benefit from the experience of going out on loan. When Huddersfield came in he said it was up to me, but that they were a good club and I would learn a lot under Lee Clark. I’m really enjoying myself here. There are some very good players and the management team is top class. I feel I’ve already developed and hopefully that will continue.”
Daniel Drinkwater ångrar inte att han valde att bli utlånad till Huddersfield istället för att stanna i Manchester och eventuellt få en chans i ligacupen.

Rykten
¤ Ingen verkar riktigt veta var Rodrigo Possebon håller hus. De säger att han är tillbaka i Manchester men han har inte spelat med reservlaget.
¤ Sky Sports berättar att United är intresserade av att köpa den nya Zidane. Den här gången heter den nya Zidane Sofiane Feghouli.
¤ David Silva är fortfarande ett hett rykte. Den här gången enligt The Guardian.
¤ Lancashire Telegraph berättar att United och Burnley fortfarande inte är överens om övergångssumman för Richard Eckersley. Det lutar nu åt att fallet får lösas i en tribunal.
¤ Daily Mail berättar att United jagar Lazios uruguayanska målvakt Fernando Muslera.
¤ The Guardian säger att United är intresserade av att köpa Marek Hamsik.

RESERVER OCH JUNIORER
Reservlagsmatcher
Liverpool-United 1-0 (1-0) (Manutd.com)
United: Zieler – Gray, Chester, De Laet, Dudgeon (Gill 66) – Welbeck, C Evans, Eikrem, Tosic (Brady 77) – Macheda, King
United förlorade reservlagsmatchen mot Liverpool trots att man fick spela större delen av matchen med en man mer.

”We’re very fortunate at the moment; we’ve got Macheda, Welbeck, King and young John Cofie, who is in our youth team. It’s looking really good for young strikers, and it’s been a long, long time since we’ve had so many strikers coming through at the club.”
Sir Alex Ferguson om Uniteds unga anfallsspelare.

Juniorlagsmatcher
Barnsley-United 0-1 (0-0) [Robbie Brady] (United Youth)
United: Conor Devlin – Tom Thorpe, Zeki Fryers, Sean McGinty, Oliver Gill, Etzaz Hussain, Ravel Morrison, Ryan Tunnicliffe, John Cofie, Will Keane (Jesse Lingard 89), Robbie Brady (c)

Blackburn-United 0-0 (0-0) (Mantud.com)
United: Sam Johnstone – Zeke Fryers, Tom Thorpe, Scott Wootton, Reece Brown, Ravel Morrison, Ryan Tunnicliffe, Etzaz Hussain, Robbie Brady, John Cofie (Nicky Ajose 67), Will Keane

Övrigt
Matthew James och Febian Brandy (utbytt efter 77 minuter) spelade båda från start när England inledde U20-VM i Egypten med att förlora med 1-0 mot Uruguay. England avslutar den här veckan gruppspelet med matcher mot Ghana och Uzbekistan.

GAMLA UNITEDSPELARE
¤ Bryan Robson är Thailands nya förbundskapten (BBC).
¤ Den tyska fotbollsdokumentären Fußball wie noch nie – George Best som följer George Best – och bara Best – i Uniteds match mot Coventry den 12 september 1970 finns nu att köpa som DVD i alla tyska webbutiker. Philippe Auclair, som är aktuell med en bok om Eric Cantona, berättar mer för Red News. Det låter onekligen som ett måste-köp.

”These boys are used to the big games. How many big ones has Giggsy played? He’s played more than 800 for us and you can say that 699 were big games. And as for Scholes and Neville, well I don’t expect them to just fall apart. They’re all talking about this being Paul’s last season. I don’t see it that way. We are using him at the right time. He’s fresh. He played last weekend against Spurs and he was magnificent. I thought he was unlucky to get a red card. Then comes Tuesday in Turkey and he controlled the game again. And he will do that for us. Even next year.”
Sir Alex Ferguson om Uniteds veteraner Giggs, Neville och Scholes.

DIVERSE
¤ The Guardian berättar att ärkeidioten Craig Bellamy slipper straff trots att han slog en supporter på käften. Vilket betyder att supportrar i FAs ögon är rättslösa. Samtidigt meddelades att Gary Neville inte straffas för att han firade Uniteds 4-3-mål framför de bittra. BBC berättar att polisen inte undersöker sammandrabbningen mellan supportern och Bellamy.

”Craig [Bellamy] obviously wasn’t privy to how much time was left so he wanted the guy to get off as quick as possible and told him so. Obviously the guy has made an aggressive movement towards him, and Craig put up a defensive hand to push the guy away, which he was right to do.”
Den bittra tränaren Mark Hughes hävdar att Craig Bellamy handlade i självförsvar när han sprang 20 meter mot en fasthållen supporter och sedan slog supportern på käften. Självförsvar? Jösses.

¤ Lotten sa att United ska möta Barnsley på bortaplan i ligacupens fjärde omgång. Matchen kommer att spelas den 27 oktober och visas live på Sky Sports – vilket sannolikt betyder att Canal+ också kommer att visa matchen.
¤ Paul Pogba-affären fortsätter att diskuteras. Den här gången är det killens agent (Sky Sports) som berättar att United har betett sig klanderfritt. Vilket förstås är en smula oroande med tanke på att alla agenter är absurt opålitliga.
¤ Samtidigt berättar Yahoo! Eurosport att FIFA har beordrat Fiorentina att betala böter till Le Havre för att otillåtet ha signerat en tonåring. Hycklarna Fiorentina har tidigare anklagat United för att agera fel. Hur var det nu med stenar och glashus?
¤ MirrorFootball berättar att United kommer att spela på plastgräs när vi gästar Moskva för match mot CSKA.
¤ Caterer.com berättar att Rio Ferdinand ska öppna restaurang i Manchester.
¤ Peter Kenyon What a Wanker har lämnat Chelsea. Det lutar nu åt att den självutnämnde Unitedsupportern (yeah right!) kommer att hamna i Manchester city. Här i MUSS-borgen önskar vi Kenyon all olycka.
¤ Sports Illustrated berättar att domaren Massimo Busacca – som dömde årets Champions League-final – visade fingret till publiken under en match i den schweiziska ligan. Busacca blev avstängd i tre matcher men rapporteras fortfarande vara aktuell för att döma VM. Han bad senare om ursäkt för tilltaget.
¤ Daily Mail berättar att Sol Campbell spelade en (1) match med Notts County innan han rev sitt femårskontrakt. Jösses.
¤ Express & Star berättar att Wolves supportrar vägrade betala skandalösa £41 för att se Wolves möta Uniteds reserver i ligacupen.
¤ MirrorFootball berättar att Wayne Rooney ska utbilda sig till tränare.

”After last Sunday I pretty much buried my head in the sand to be honest. I didn’t really want to watch the television and the next day the papers, there was no way I was reading any of them. But when we got into training you have to face up to it. You have to look at the replays and analyse it and learn from it. Our goalie coach Eric Steele has been on at me all week and has been hard on me really but I needed that and I like to think I have learnt from it. I am absolutely delighted with the boss for sticking by me. Last Sunday was a disaster for me personally. It was a great day for the team but for me I was absolutely gutted after it.
[…]
You are going to have those days as a goalie sometimes and you have to keep them to a minimum. I have to say a big thanks to the boss for sticking by me. The more you play the more the concentration and consistency comes. That is what comes from playing. Edwin Van der Sar is a typical example of Mr Cool. He is a fantastic professional and he is, someday, what I want to emulate at Manchester United. He is exactly what I am aiming to be for years to come.”

Ben Foster var inte nöjd med sin insats mot city och tackade Sir Alex Ferguson för att han fick en ny chans mot Stoke.

”I feel very comfortable with Ben in goal and I have great confidence in him. The more games you play with the same keeper or the same defenders the more you learn how to play with each other. Everyone makes mistakes, that’s normal, but we all know what a good keeper Ben is.”
Nemanja Vidic litar dock på målvakt Foster.

”It was a good opportunity for Tomasz to play on Wednesday but Ben will play tomorrow. Ben has not had a lot of game experience but he will be OK.”
Och Sir Alex Ferguson hade inga problem med att ge Foster chansen i matchen mot Stoke.

VECKANS FRÅGA
Den här veckan frågar vi läsarna vem som har varit Uniteds bästa spelare under säsongsinledningen. Rösta i högerspalten.

Förra veckan undrade vi vilken turnering som är viktigast. 75% av de 223 röstande hade rätt och röstade på Premier League medan 24% röstade på Champions League. En förvirrad själ röstade på FA-cupen. Ingen röstade på ligacupen.

MUSS-RESOR
MUSS reser till Old Trafford för att stödja United i jakten på den 19:e ligatiteln. Fortfarande finns det lediga platser på flera resor. Missa inte chansen att besöka Old Trafford! Läs mer här.

VIDEO
Besiktas-United 0-1, Scholes mål:

United-city 4-3, målen första halvlek:

United-city 4-3, höjdpunkter andra halvlek:

United-city 4-3, Owens mål:

United-Wolves 1-0, höjdpunkter:

Stoke-United 0-2, höjdpunkter andra halvlek:

Sir Alex Ferguson efter derbyt:

Fletcher och Owen efter derbysegern:

Mark Hughes var bitter efter derbyt:

Sir Alex Ferguson efter segern mot Stoke:

Stokes manager Tony Pulis om samma match:

United-city 4-3, Sky Sports FanZone:

Adolf Hitler efter Uniteds seger mot city (humor):

Ni har säkert sett den här redan och den är inte det minsta Unitedrelaterad (förutom att spelaren i fråga kommer att vara sommarens stora rykte i fotbollsvärlden) men jag kan inte låta bli att ta med Yoann Gourcuffs dubbla klacksparkar. Synd att det inte blev mål:

THAT’S IT
Är det något som saknas i Veckans United? Vill du tipsa om artiklar vi borde läsa? Har du förslag på en ny omröstning? Skriv en kommentar eller skicka ett mail till Micke.