Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: United-Wolfsburg 2-1 (0-0)

Efter att Edin Dzeko gett Wolfsburg ledningen kunde United genom Ryan Giggs och Michael Carrick vända matchen och ta tre viktiga poäng i kampen om första platsen i gruppen.

Första halvlek:
Efter att Victor Kassai visslat igång matchen är det gästerna som kickar igång ytterst bra. Aggressiva och med stor vilja tar Die Wölfe kontroll på matchen under de tio första minuterna och låter inte United leka med bollen ett dugg. Man skapar några halvfarliga lägen främst genom Grafite och Gentner har ett hårt skott som styrs undan. Strax senare håller Vidic på att ställa till det då han med en slarvig nick innanför straffområdet friställer en Wolfsburg-spelare men avslutet är tamt från ca 7 meter och Kuszczak har inga större problem att fånga bollen.

Den första kvarten präglas av slarviga passningar och ett otroligt svagt hemmalag. United får inte alls igång spelet och det är inte förrän Dimitar Berbatov (som ersatt Michael Owen pga skada) entrar planen som saker och ting börjar hända. Först har United bud på en solklar straff när Valencias inlägg tar på Schäfers hand (den är utsträckt) men domaren väljer att inte blåsa. Några minuter senare spelar Berbatov och Valencia snyggt ihop och med en magnifik klackskarv ger han Valencia ytor att löpa mot mål men skottet är dåligt och går förbi den bortre stolpen. Kort senare får Michael Carrick ett drömläge att placera in ledningsmålet när Berbatov (återigen) med en delikat lyft friställer Carrick innanför straffområdet. Benaglio kommer dock bra emot och täcker skottet, men givetvis skall Carrick få till ett bättre avslut.

Efter att halvtimmen passerat får United ytterligare bättre tag i spelet. Giggs bjuder på några kluriga passningar men det är samspelet mellan Valencia, Rooney och Berbatov som får oss att tänka ”oj, vilken fotbollsporr” (vilken klyscha jag vet). Valencia kör in från kanten, fintar ett par spelare innan han ger bollen till Rooney som med en klack fortsätter till Berbatov, som skarvar den bakom ena foten fram till Valencia som dock inte får någon hyfsad träff och Benaglio räddar enkelt.

Carrick har sedan ännu en tam nick rakt på Benaglio innan domaren, efter en minuts Fergie time, väljer att blåsa av första halvlek.

Andra halvlek:
United börjar andra halvleken definitivt piggare än första. Anderson kör på skott två gånger om och vid det senare tvingas Benaglio göra en riktigt bra räddning. Ett par minuter senare är det dock Wolfsburg som slår till. Makoto Hasebe ger ett bra inlägg som Edin Dzeko distinkt nickar utom räckhåll för Tomasz Kuszczak. 1-0 till Wolfsburg.

United repar sig omgående efter målet. United får ett bra frisparksläge i den 59:e minuten från ca 20 meter som Ryan Giggs med maximalt flyt, via en Wolfsburg-spelare, skruvar in bollen i det bortre hörnet. 1-1 och United är back in the game. Knappt fem minuter senare ger Giggs en en snabb hörna in åt Rooney som tar kontroll och skruvar bollen precis över krysset. Wolfsburg gör sedan matchens andra byte när Hasebe tas ut och in springer Ziani.

Ziani hinner vara på planen i ungefär sju minuter innan det är dags för Old Trafford att jubla. Wayne Rooney ger ett inlägg mot främre stolpen som Berbatov skickligt tar kontroll på, vänder om och serverar Giggs som dock inte riktigt når bollen och väljer därför att lämna åt Carrick som från straffområdsgränsen snyggt placerar in kvällens tredje mål i det bortre hörnet. 2-1. United väljer att byta in Darren Fletcher och ta ut Antonio Valencia efter målet medan Wolfsburg slänger in Martins på Grafites bekostnad.

Gästerna lyckas skapa några halvfarliga lägen i matchens slutskede men det är United och Anderson som är närmare att göra mål. Efter ett fint inlägg av Rooney som når Berbatov vid straffområdsgränsen serverar han Anderson i full vart vilket leder till att brassens touch inte är den bästa och Benaglio kommer emot. Victor Kassai blåser av matchen efter två minuters tilläggstid, eller Fergie time som det kallas.

Sammanfattning:
Tomasz Kuszczak gör en stabil insats i målet och kan absolut inte lastas för målet. Försvarslinjen klarar sig hyfsat bra men med lite mer tur hade gästerna kunnat straffa United betydligt effektivare. Vidic och Ferdinand hanterar Grafite respektive Dzeko relativt bra och den utstarka duon har inte många öppna lägen. På mittfältet levererar Anderson och Carrick på ett godkänt sätt men felpassningarna är fortfarande för många. Valencia kickar igång bra efter att Berba kommit in (liksom det övriga laget) och är ett ständigt hot på högerkanten. Giggs är i is under den första kvarten men tinar sedan upp och gör en fullgod insats.

På topp hinner Owen inte bevisa mycket innan han på grund av skada tvingas avbryta matchen. Wayne Rooney kommer igång i den andra halvleken men det är Dimitar Berbatov som utan tvekan är Uniteds bästa spelare. Med sin kreativitet och fantastiska spelförståelse skapar han minst tre utmärkta målchansen för sina medspelare och på onsdagskvällen bevisade bulgaren återigen sin storhet.

Sammanfattningsvis gör United inte en av sina bättre matcher för i år men trots det får man med sig tre mycket viktiga poäng från matchen. Gästerna tog matchen med storm och gjorde en riktigt bra insats på Theatre of Dreams. Hemmalaget fick springa runt under den första kvarten medan Die Wölfe hade lekstuga. Efters Berbatovs inhopp ändrade dock matchbilden och United fick allt bättre tag i spelet. Ryan Giggs skickliga frispark och Michael Carricks välplacerade avslut visade vägen och United kunde slutligen ta tre poäng i kampen om den viktiga första platsen i gruppen.

Till näst väntar Sunderland på hemmaplan och vi får hoppas att United är redo när domaren blåser igång matchen på lördagskvällen.

Matchfakta

Avslut: 17 – 11
Skott (på mål): 9 – 3
Hörnor: 4 – 5
Offside: 8 – 0
Varningar: 1 – 1
Bollinnehav: 49% – 51%

2009-09-30 | 20.45 | Champions League
MANCHESTER UNITED – WOLFSBURG 2-1 (0-0)
0-156Dzeko
1-159Ryan Giggs
2-178Michael Carrick (Giggs)
MANCHESTER UNITED
Kuszczak – O’Shea, Ferdinand, Vidic, Evra – Valencia (Fletcher 82), Anderson, Carrick, Giggs – Owen (Berbatov 20), Rooney
Avbytare: Foster, Brown, Fabio, Nani, Scholes
Varningar: Vidic
WOLFSBURG
Benaglio – Riether, Madlung, Costa, Schäfer – Hasebe (Ziani 73), Josue, Misimovic, Gentner – Dzeko, Grafite (Martins 82)
Avbytare: Lenz, Barzagli, Santana, Dejagah, Pikarik
Varningar: Costa
Domare: Viktor Kassai | Arena: Old Trafford (Manchester) | Publik: 74 037

[poll id=”25″]