Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Houllier gillar Canto – inte Skinn-Ola

Gerard Houllier är berömd i Frankrike för att han på ett sensationellt sätt lyckades misslyckas att kvala in till VM 1994. Sverige tog en av platserna sedan Kostadinov sänkt fransoserna efter Ginolas vansinnespassning startat en kontring för bulgarerna i slutet.
Houllier dömde ut Skinn-Ola rejält efteråt: ”He sent a Exocet missile through the heart of French football. He committed a crime against the team” sa han på presskonferensen efteråt.
15 år senare sa han: ”It was a pleasure to have Cantona in your team. He was a gem, a loyal man, a player who gave everything. But Ginola?… I’ll never say anything about Ginola”.
Denne Ginola fick priset som Årets spelare i England när United vann trippeln 1999. Lika obegripligt som när Agne Simonsson fick bragdguldet 1959 när en boxare från Göteborg gjorde något en vit man aldrig hade gjort tidigare.