Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: United-Bolton 2-1 (2-0)

En märklig match fick ett lyckligt slut. Trots en ansenlig mängd klara målchanser för United lyckas Bolton reducera mot slutet och de sista minuterna utsattes hemmalaget för en hård press mot det egna straffområdet. Van der Sar och de övriga på planen lyckades dock stå emot och tre underbara poäng kunde därmed bärgas.

Lagen:
Dimitar Berbatov kom tillbaka från BB i tid för att ta en plats bredvid Michael Owen på topp. Den andra tveksamma startspelare, Darren Fletcher, missade dock matchen. Van der Sar var tillbaka i målet, glädjande nog. I backlinjen blev det Gary Neville som fick förtroendet till höger, både Wes Brown och John O´Shea satt på bänken. Nemanja Vidic var inte ens med på bänken, skada som spökar? Det alltid lika svårtippade mittfältet utgjordes av Valencia, Carrick, Anderson och Giggs.

Gary Megson valde att ställa upp med exakt den elvan som jag ”förutspådde” i införrapporten. En intressant startelva med en 4-5-1 formation där Kevin Davies understöddes av bland annat Matthew Taylor och Chung-Yong Lee.

Första halvleken:
Manchester United rivstartade och tog ledningen redan i den 5e matchminuten efter ett fint samspel på vänsterkanten mellan Giggs och Evra, där fransmannens inlägg hittade Owens panna och bollen letade sig in i nät via en oturlig Zat Knight. Strax därpå var Jonny Evans oerhört nära att öka på ledningen men hans nick från nära håll fantomräddades av Jääskeläinen. Eftersom jag inte har Canal+ Sport Extra hemma, fick jag vända mig till andra alternativ för att se matchen och som ni vet är inte de sändningarna lika stabila som de TV-sända och därmed missade jag stora bitar av den första halvleken. Antonio Valencias vackra 2-0-mål missade jag dock inte. En dryg halvtimme in i matchen satte Valencia fart framåt och hittade en briljant överlappande Gary Neville som väggade tillbaka till Valencia som distinkt satte bollen i nät bakom Jääskeläinen.

Andra halvleken:
Efter paus öppnades spelet upp då Bolton tvingades satsa mer framåt. United radade under en period upp heta målchanser. Berbatov hade ett finger med i det mesta med briljanta framspelningar, men Owen, Valencia, Giggs och även Berbatov själv nekades mål. Framförallt Berbatov hade ett kanonläge då han, snyggt framspelad av Valencia, drog till med en konstspark som Jääskeläinen på något sätt lyckades parera.

När man bara satt och väntade på ett 3-0-mål för United stack Bolton upp och reducerade. Kevin Davies fick två försök på att slå in ett inlägg i boxen och Matthew Taylor vann luftduellen med Evra och nickade in 1-2, otagbart för Van der Sar i målet. Bolton satte sedan United under en enorm press och man lyckades skapa fram några halvchanser som kunde ha resulterat, men United höll undan och segern var fullständigt rättvis.

Sammanfattning och spelarkritik:
Det är egentligen helt ofattbart att segermarginalen inte blev större sett till de chanser som United skapade, framförallt i den andra halvleken. Jussi Jääskeläinen och oskärpa i avsluten får vi skylla på en dag som denna. Van der Sar var tillbaka i målet och holländaren såg inte det minsta rostig ut. Stort plus för United att VDS är tillbaka efter det långa skadeuppehållet. Spelarna som förtjänar en extra hyllning idag är Dimitar Berbatov, Ryan Giggs och Antonio Valencia. Berbatov var stundtals briljant och vi vet alla att hans passningar och blick för spelet håller världsklass, vore bra om vi kunde få ut större utdelning från honom bara…. Giggs är i fortsatt storform och förmodligen vår bästa spelare för tillfället. Antonio Valencia stod för en av sina bättre insatser i sin unga United-karriär och det var oerhört kul att se honom i målprotokollet. Valencia är definitivt en spelare som vi ska kunna krama ut betydligt fler mål och assist ur.

Kommande matcher:
Spännande vecka som väntar! CSKA Moskva i Ryssland på onsdag följt av Liverpool på Anfield på söndag! Efter två raka segrar i CL lär spelare vilas på onsdag och en fräsch elva med Rooney tillbaka i laget bör ha en god chans att besegra Liverpool som sladdat efter i ligan och som dessutom har en oerhört viktig match mot Lyon på tisdag att tänka på.

Over and out.

2009-10-17 | 16.00 | Premier League
MANCHESTER UNITED – BOLTON WANDERERS 2-1 (2-0)
1-05Zat Knight, självmål (Owen)
2-033Antonio Valencia (Neville)
2-175Taylor
MANCHESTER UNITED
van der Sar – Neville, Ferdinand, Evans, Evra (O’Shea 83) – Valencia, Carrick, Anderson (Scholes 86), Giggs – Berbatov, Owen (Welbeck 83)
Avbytare: Kuszczak, Brown, Nani, Macheda
Varningar: inga
BOLTON WANDERERS
Jaaskelainen – Ricketts, Knight, Cahill, Samuel – Lee (Klasnic 53), Cohen (M Davies 63), Muamba (Basham 77), Gardner, Taylor – K Davies
Avbytare: Al Habsi, Robinson, Steinsson, McCann
Varningar: Davies
Domare: Mark Clattenburg | Arena: Old Trafford (Manchester) | Publik: 75 103

[poll id=”30″]