Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Så typiskt United

Det är så typiskt att det ska behöva bli så här. De dagar när det mesta går vår väg så hade vi varit 4-0 eller 5-0 före Bolton innan den pigge Matty Taylor trycker ner Evra och gör sista kvarten löjligt outhärdlig.
Inte första gången det händer när vi överlägsna.
Definitivt inte den sista heller.
Dagens plus:

 • Givetvis Antonio Valencias mål. Välkommet tidigt i hans karriär. Men varför såg han så moloken ut? Trist att göra sitt första mål i Unitedtröjan? Jag ogillar utebliven glädje á la Henry när man gör mål.
 • Dimi Berbatov. Fullständigt magiska framspelningar till Owen. Hade det varit en Owen för tio år sedan hade det smällt minst ett par gånger bakom Jäskäläinen. Berba är i slag. Hade inte finnen varit det också hade Berba satt ett par mål själv också.
 • Ryan Giggs. Fortsätter att vara majestätisk i sin nygamla roll på kanten. Och Alex som sagt att han inte kan/ska spela där längre eftersom han inte har sina cockerspanielben längre. Det har han ju faktiskt.
 • Överkörningen som vi bjöd på i första halvlek.
 • Gary Neville var överraskande frejdig i offensiven.
 • Edwin tillbaka. Såg säker ut bortsett från när Klasnic gjorde det bortdömda målet. Såg lite ut som Foster – skönt att se att det var hands innan.

Dagens minus:

 • Jonny Evans såg väl inte helt komfortabel ut i kampen mot Kevin Davies.
 • Andersons koncentration håller inte i 90 minuter. Tyvärr.
 • Paniken sista kvarten ska inte behövas. Tveksamt självförtroende i försvarsspelet.
 • Att vi trots allt inte mosade Bolton. Jag vill ha ner Bolton i Championship. Ytterst osexigt fotbollslag som måste ha slagit 30 långbollar in i Uniteds straffområde sista kvarten. Åk ur, tack.

Dagens övriga:

 • Rio d.ä tog det säkra för det osäkra större delen av matchen och dunkade iväg bollarna. Han har tagit åt sig av kritiken och gått back to basics. Kul att se, faktiskt.
 • Var håller egentligen Park till? När spelade han från start i United senast så att man tänkte ”herregud vad bra han är!”? 2008?

* Det är förstås höjden av ironi att Liverpool förlorar på ett mål som görs av en ballong framför The Kop. Dessutom inslängd av en Liverpoolsupporter. Kan väl bara toppas om Owen sänker dom framför samma fans nästa helg. Vinner vi på Anfield är vi tio poäng före och vi kan som vanligt räkna bort Pool före jul.
* Everton blir jag inte klok på. Dom har breddat truppen hyfsat bra men Cahill producerar inte längre och utan både Arteta och Pienaar är det inget topplag. 90-minuterskvittering mot Wolves hemma är skandalöst.
* Kan vara tidernas sämsta Fantasy Football-omgång för mig: Gerrard och Rooney var redan skadade, Arshavin, Fellaini, O’Shea började på bänken. Fletcher spelade inte alls och Defoe blev utvisad.