Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: CSKA Moskva – Man Utd

Ett skadedrabbat United jagar sin tredje raka seger i gruppspelet när man på onsdagskvällen gästar CSKA Moskva på Luzhniki Stadium. OBS! Matchstart 18.30.

Vi från redaktionens sida beklagar den sena matchrapporten.

CSKA Moskva
PFC Tsentralnyi Sportivnyi Klub Armii Moskva eller ”Hästarna” (alternativt armé-männen) grundades år 1911 och är en av Ryssland största fotbollsklubbar. Klubben har en framgångsrik historia då man vunnit bl.a. sju (sovjetiska) ligatitlar, sovjetiska cupen fem gånger, ryska cupen fem gånger, ryska Premier League tre gånger och ryska supercupen fyra gånger. Förra säsongen kammade man hem ryska cupen och ryska supercupen medan man slutade på andra plats i den inhemska Premier League. År 2005 vann man UEFA-cupen efter att man besegrat Sporting i finalen med 3-1.

Skador
Brassen Guilherme kommer med stor sannolikhet att missa båda mötena med United efter att anfallaren skadat vaden i förra helgens match mot FC Spartak Nalchik (1-1). Mark Gonzalez blir borta resten av säsongen på grund av en vristskada han ådrog sig när han var på landslagsuppdrag med Chile.

Laget
Juande Ramos mannar är stenhårda på hemmaplan och förväntas backas upp av en fanatisk hemmapublik på Luzhniki Stadium. På grund av bristande information om kvällens motståndare tänker jag inte gissa mig på en möjlig startelva. I den senaste matchen (mot Spartak Nalchik) ställde man upp med följande uppställning: Akinfeev; Semberas, Berezoutski, Odiah, Grigoryev; Krasic, Aldonin, Mamaev, Guilherme, Dzagoev, Piliev. Guilherme som alltså är skadad för tillfället måste naturligtvis ersättas och då kan Ramos välja mellan Necid, Oliseh och Shchennikov. Ignashevich och den andra brodern Berezoutski kämpar om en plats i startelvan. I det senaste Champions League-mötet med Besiktas på hemmaplan bildade Semberas, V.Berezoutski, Ignashevich och A.Berezoutski backlinjen. Det återstår att se hur Ramos väljer att formera laget.

Trolig startelva
Akinfeev
Semberas – A.Berezoutski – Ignashevich – V.Bereoutski
Grigoryev – Krasic – Dazgoev – Aldonin – Mamaev
Necid

Håll ögonen på
Den offensiva mittfältaren Alan Yelizbarovich Dzagoyev (nr. 10). 19-åringen som är född i Beslan är en stark offensiv kraft i det ryska laget och han har redan gjort 13 mål (samt 17 assist) på 42 matcher för CSKA.

Manchester United
United har bakom sig en tuff hemmamatch och framför sig två svåra bortamatcher. Om laget på onsdagskvällen lyckas ta tre poäng ligger man nära avancemang och kan eventuellt vila storstjärnorna i de återstående matcherna om situationen tillåter. Luzhniki Stadium är dock ingen lätt plats att åka till, mycket på grund av konstgräset och ett hårt kämpande hemmalag. United har dock, trots skador på flera nyckelspelare, en stark trupp att tillgå och vi får hoppas att Sir Alex hittar det rätta receptet att slå ryssarna med. Målet vaktas av Van Der Sar medan jag inte tror att skotten vågar satsa Fabio till vänster och därför får Brown (äntligen?) chansen till höger medan Johnny flyttas över till vänster. Rio och Vida bildar mittlås.

På mittfältet behövs rutin i en tuff bortamatch och därför känns Scholes given. Valencia och Nani tar hand om kanterna medan Scholesy ackompanjeras av Michael Carrick i mitten. På topp startar formstarke Dimitar Berbatov tillsammans med Danny Welbeck, tror jag. Möjligheten finns också för Sir Alex att formera en 4-5-1 uppställning med Valencia/Nani/Welbeck på ytterplatserna och Berba ensam på topp. Vi får se hur han väljer att göra.

Skador
Evra, Rooney, Giggs, Fletcher och Park missar samtliga matchen mot CSKA Moskva medan Nemanja Vidic är ett litet frågetecken men bör kunna medverka. Van Der Sar är tillbaka och gjorde en stabil match mot Bolton senast. Rafael Da Silva har också återvänt efter sin axelskada men förväntas inte starta mot CSKA.

Trolig startelva
Van Der Sar
Brown – Ferdinand – Vidic – O’Shea
Valencia – Scholes – Carrick – Nani
Berbatov – Welbeck

Håll ögonen på
Bulgariska fenomenet Dimitar Berbatov. Hans teknik är suverän, hans målform är respektingivande och hans spelförståelse är unik. Kan Berba visa sin storhet på Luzhniki Stadium?

Historik
United har aldrig tidigare mött CSKA Moskva i tävlingssammanhang enligt stretfordend.co.uk. Den senaste matchen mot ryskt motstånd var den 29 augusti 2008 när man förlorade mot Zenit St.Petersburg i supercup-finalen med 1-2.

Matchinfo

CSKA Moskva – Man Utd
Plats: Luzhniki Stadium, Moskva
Domare: Claus Bo Larsen (DEN)
Tid: 18.30 (svensk tid)
Tips: 0-1 (Nani)

Matchen sänds på Viasat Fotboll med start kl 18.30.

// Nico Selenius