Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Man Utd – CSKA Moskva 3-3

United säkrade som förväntat avancemang efter matchen mot CSKA Moskva, men på grund av katastrofalt dåligt försvarsspel blev matchen onödigt spännande.

Första halvlek
CSKA gjorde klart från början att det inte skulle bli någon lätt match för hemmalaget. Alan Dzagoev och Deividas Semberas hade båda hyfsade skottlägen i matchens inledning. Antonio Valencia rann sedan igenom försvarslinjen men hans skott styrdes bort av Schennikov. Strax senare hade Michael Owen ett bra läge i boxen men hans skottförsök misslyckades totalt.

Efter den intensiva öppningen tog United allt mer kontroll på matchen med Scholes och Fletcher på mittfältet. Dessa kombinerade väl och var nära att göra mål när Scholesy passade åt Fletcher utanför straffområdet men det hårda skottet gick tätt förbi. I den 24:e minuten tog dock CSKA lite överraskande ledningen i matchen. Alan Dzagoev tog emot en passning av Necid och fortsatte mot mål med Evans tätt bredvid. Chansen såg ut att rinna ut men trots en mycket liten vinkel lyckades Dzagoev panga in ett hårt skott upp i nättaket och Van Der Sar såg överraskad ut. 1-0 till gästerna.

United reagerade dock omgående. Valencia gav ett lågt inlägg från högerkanten som Nani snyggt skarvade åt Owen som kyligt placerade bollen i mål. 1-1 var ett faktum och plötsligt kändes det igen som om United hade en trevlig kväll framför sig. Men hur fel kunde man ha. Strax efter målet smäller det igen. Bakom Van Der Sar. Efter snyggt spel av Dzagoev och Necid frispelades Krasic som var klart onside, rundade sedan ennu holländaren innan han vände om och satte kvällens tredje mål. Oväntat? JA. Oförtjänt? Nej.

Andra halvlek
Trots underläge kändes det fortfarande som om United skulle fixa det här. Tre minuter in i andra halvlek kändes det dock inte lika bra. Dzagoevs frispark från kanten hittade Vasili Berezutski vid den bortre stolpen helt omarkerad och ryssen hade ett lätt jobb att nicka in lagets tredje mål för kvällen(!). Efter målet borde dock United haft en solklar straff sedan Fletcher sparkats omkull innanför straffområdet. Domaren valde dock att fria. Ett av de värsta domslut han någonsin sett, sade Ferguson efter matchen. Det ligger nog nära sanningen.

Ju närmare slutet matchen led, destu farligare lägen lyckades hemmalaget skapa. Först gjorde Akinfeev en fin dubbelparad för att hindra Owen och Rooney från att göra mål och sedan träffade Macheda stolpen. När den flygande ryssen sedan även lyckades hindra Scholes från att reducera kändes det som om vi skulle få smaka på förlustsmaken. Men slutligen lossnade det. Gary Nevilles frispark från kanten hittade huvudet på Scholes som läckert nickade in reduceringen. Detta i den 84:e minuten. Sedan dog streamen och nervöst fick man sitta framför text-tv och följa med matchen. Men trots underläge och fem minuter kvar hade jag en stark tro på att United skulle fixa ett poäng. Den där känslan innanför mig. ”United ger aldrig upp”.

Och hur slutade det. När klockuret visade på 91 minuter kom det äntligen. Antonio Valencia gjorde sig redo för att avlossa en dunderkanon från ca 20 meter. Visserligen skulle skottet ha gått i huvudet på nån i Stretford End men lyckligtvis stod Schennikov i vägen och skottet ändrade riktning från honom, ställde Akinfeev i målet och rullade in i mål. Återigen hade man gjort det. Det oväntade, det omöjliga, det fantastiska. United vägrar att ge upp, och man vägrar att förlora på hemmaplan. Lagets vilja att vinna på tisdagskvällen var fantastisk. Det får vi ta med oss till Stamford Bridge, och förhoppningsvis ett bättre försvarsspel.

2009-11-03 | 20.45 | Champions League
MANCHESTER UNITED – CSKA Moskva 3-3 (1-2)
0-125DZAGOEV
1-129OWEN (Nani)
1-231KRASIC
1-347V.BEREZUTSKI
2-384SCHOLES (Neville)
3-392Självmål
MANCHESTER UNITED
Van der Sar – Neville, Brown, Evans, Fabio (Evra 59) – Valencia, Fletcher, Scholes, Nani (Rooney 58) – Owen, Macheda (Obertan 82)
Avbytare: Kuszczak, O’Shea, Gibson, Anderson
Varningar: Fletcher, Macheda, Obertan
CSKA MOSKVA
Akinfeev – A.Berezutski, V.Berezutski, Ignashevich, Schennikov – Krasic, Semberas, Aldonin, Mamaev (Rahimic 70) – Necid (Piliev 86), Dzagoev (Carvalho 72)
Avbytare: Pomazan, Maazou, Odiah, Grigoriev
Varningar: Semberas, Aldonin, Necid
Utvisning: Semberas
Domare: Olegário Benquerença (Portugal) | Arena: Old Trafford (Manchester) | Publik: 73718