Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United gästar Stamford Bridge!

Under söndag eftermiddag gästar Manchester United serieledarna Chelsea på Stamford Bridge. United har haft stora problem i försvarsspelet under säsongen, inte minst visade detta sig i onsdagens CL-match mot CSKA Moskva på Old Trafford (3-3). Till söndagens match saknas Ferdinand återigen. Chelsea har å sin sida imponerat oerhört i de sista matcherna. Egentligen talar inget för bortalaget.

United presenterar följande trupp inför matchen: Van der Sar, Kuszczak, Foster, O’Shea, Rafael, Brown, Vidic, Evans, Evra, Fabio, Valencia, Obertan, Anderson, Scholes, Carrick, Fletcher, Nani, Giggs, Rooney, Berbatov, Owen och Macheda.

Förutom Ferdinand är Park fortfarande inte tillgänglig på grund av en efterhängsen knäskada. Welbeck har också en skada i knäet och är inte heller tillgänglig. Dessutom är Neville avstängd. United har egentligen inte kunnat odla något ordentligt försvarsspel under säsongen och anledningen är inte svår att dechiffrera. Skador och avstängningar på van der Sar, Ferdinand, Vidic och Evans är anledningen. Förvisso märks en större trygghet med van der Sar åter mellan stolparna, men skador på Uniteds mittbackar orsakar fortfarande mål som inte hade släppts in under förra säsongen med Ferdinand och Vidic som något slags Fort Knox.

Till denna match är Vidic troligen åter, varför de defensiva lagdelarna kommer att se ut enligt följande: van der Sar, O´Shea, Evans, Vidic och Evra. Något alternativ till dessa finns inte i en match av denna dignitet.

Vad gäller mittfältet kan noteras att Giggs troligen är tillgänglig. Uniteds största spelare genom alla tider har missat några matcher och det återstår att se om han lyckats konservera sin smått otroliga form. I övrigt tros Hargreaves kunna träna med laget om drygt en vecka, mycket trevligt. Till denna match tror undertecknad att Fergie kommer att spela med Anderson, Carrick, Fletcher och Valencia på mittfältet. Anderson kommer att avlasta Carrick och Fletcher centralt, samtidigt som Rooney opererar mer åt vänster för att täcka upp brasilianaren. Således kamperar nämnda Rooney med Berbatov på topp. Alternativt kan Sir Alex välja att spela Giggs bakom Rooney och alltså vila Berbatov till en början.

Bänken kommer alltså troligen att ha följande utseende: Foster, Brown, Fabio, Obertan, Giggs (Berbatov), Scholes och Owen.

Chelsea tar med följande trupp till matchen: Cech, Hilario, Ivanovic, Carvalho, Terry, Alex, A. Cole, Belletti, J. Cole, Ballack, Lampard, Deco, Obi, Essien, Kalou, Malouda, Drogba, Anelka, Lampard, Sturridge, Ferreira och Zhirkov. I denna trupp är Zhirkov och Obi åter efter skador.

Med elva matcher kommer hemmalaget att vara desperat att få ett fempoängsavstånd ner till United. Sällan har deras chanser att vinna detta toppmöte sett mer ljusa ut. I princip ALLT talar för hemmalaget. Laget har med Ancelotti nio raka segrar på Stamford Bridge (alla turneringar). Den enda spelaren som saknas är högerbacken Bosingwa.

Efter chockförlusten mot Aston Villa den 17 oktober har Chelsea praktiskt taget öst in mål (5-0 mot Blackburn hemma, 4-0 mot Atletico Madrid hemma, 4-0 mot Bolton Wanderers borta, 2-2 mot Atletico Madrid borta). Lagets främste målgörare Drogba (12 mål totalt under säsongen) har varit i slående form. Hemmalaget kommer förmodligen att ställa upp med fyra spelare på mittfältet i form av Essien, Ballack, Lampard och den pånyttfödde Cole. Med tanke på att Ancelotti även har Obi för att göra mittfältet trängre är det troligt att Sir Alex kommer att spela med tre innermittfältare i någon formation.

Nej, det ser onekligen mörkt ut för United inför morgondagens match. Laget är i en uppbyggnadsfas i en värld utan Ronaldo och det dubiösa försvarsspelet gör att det egentligen inte finns något annat i sinnet förutom en hemmavinst. Ett grundtips är 3-0 till Chelsea.

Matchen sänds på Canal + Sport 1 med start 17.00.