Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nani skjuter från höften – helt rätt

Det finns ett gäng figurer ute i vida världen som inte vill att Nani ska få dra på sig en Unitedtröja någonsin mer.
Jag är på god väg att bli en sådan figur.

Därför gör det inte direkt ont i mig när Nani-Banani går ut i portugisisk press och klagar på att han får för lite speltid (jag tar för givet att britterna har översatt artikeln fel, det är liksom standard, men vi kör på det som engelsmännen säger).

I övrigt är han inte direkt kritisk mot Sir Alex. Han konstaterar bara fakta.
Han är inte Unitedmaterial längre. Han är 23 år på tisdag och då ska man ha lyckats ta sig längre upp på stegen efter 2 1/2 säsong i världens bästa utbildande klubb. Det händer för lite för ofta och för mycket för sällan.
Men.
Nani kan jämföra sig med Darren Fletcher som är två år äldre om han vill. Fletcher var länge ett frågetecken i Uniteds förstaelva, men han gav sig den på att bevisa sin betydelse för fansen. Samma med Jompa O’Shea som inte får tillnärmelsevis lika mycket skit i dag som för några år sedan.
Än finns det hopp om vi tittar ur den synvinkeln.