Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sir Alex avstängd och bötfälld

Sir Alex Ferguson kritiserade Alan Wiley för dennes fysiska form. FA:s dom?
Böter och upp till fyra matchers avstängning.

Manchester United har på senare tid råkat ut för minst sagt urusla domslut som i flera fall kostat United mål och i slutändan poäng. Ta Fletchers solklara straff mot CSKA Moskva eller det insläppta frisparksmålet mot Chelsea. Glöm heller inte den missade frilägesutvisningen på Jamie Carragher i mötet mot Liverpool och straffen med samma huvudfigur.

Ferguson har vid samtliga tillfällen kritiserat domarna, men det var i när Alan Wiley dömde det oavgjorda mötet mellan Manchester United och Sunderland på Old Trafford den tredje oktober som Fergusons kritik skulle ge negativa konsekvenser. Ferguson kallade Wiley för att vara ”otränad” och att denne ”behövde vila” och på så sätt sänkte matchtempot. Mediauppståndelsen lät inte vänta på sig och FA reagerade direkt.

Efter att Ferguson erkänt sig skyldig till FA:s påståenden var ett straff att vänta. Idag kom domen. Ferguson bötfälls med 20 000 pund och stängs av i minst två matcher, skriver Sky Sports. Fergie har fått en varning av FA och ytterligare två matcher kan adderas till straffet om Ferguson åter kritiserar någon domare.

Det är första gången FA straffar en manager för mediala upspel.