Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Veckans United 2009-48

United spöade Everton under en vecka där det mesta handlade om Henrys fuskmål mot Irland.

”I think that Raymond Domenech is the worst coach in French football since Louis XVI. If it was up to me, I’d put Laurent Blanc in charge of the France team. He continues the season with Bordeaux, he wins the league with Bordeaux and he wins the World Cup! I’m not the only one who thinks that.”
Eric Cantona.

”What shocked me most wasn’t the handball, honestly. What shocked me most was that at the end of the match, in front of the television cameras, [Henry] went and sat down next to an Irish player to console him, even though he’d screwed them three minutes earlier. If I’d been Irish, he wouldn’t have lasted three seconds.”
Eric Cantona.

Förra veckans Veckans United, äldre versioner av Veckans United finns arkiverade under ”arkiv” i huvudmenyn. Nya Veckans United publiceras på måndagar eller tisdagar (när inte kolumnskaparen är för lat). (Om inte annat anges går samtliga länkar till sidor på MUSS.se.)

VECKANS SPELARE
Darren Fletcher. När en spelare som Fletcher gör det målet är det förstås ingen diskussion. Då spelar det ingen roll att Patrice Evra är överjävligt bra.

”I just concentrated on getting a good connection on the ball and luckily it went in the back of the net. The Champions League is important but we’ve done our job in that now. It’s a busy period now. It’s all club, club, club, and we really need to kick on and put a run of wins together. Everton came and made it difficult for us, but we kept the ball and were patient and we took our chances when they came.”
Darren Fletcher använde inte de stora orden när han beskrev sitt drömmål och ser samtidigt fram emot en tid med bara klubblagsmatcher.

VECKANS TANKAR
¤ Mittfältet gjorde inte bara alla tre målen mot Everton, det var också mittfältare som spelade fram till alla målen. Det är förbannat viktigt.
¤ Snacket i veckan har annars handlat om Frankrikes fuskmål mot Irland. Man kan ta spelaren från Arsenal men man kan inte ta Arsenal från spelaren, liksom. Det positiva med händelsen är att världen nu ser Henry för vad Henry är och inte den änglalika varelse han tidigare liknats vid – men aldrig någonsin varit. Henrys ursäkt är för övrigt patetisk. Du fuskade och du fuskade medvetet, var i alla fall man nog att erkänna det.
¤ Vilken jävla strut av Darren Fletcher!
¤ 9-1!? Vad är det för jävla skämt.

”We’d like to win something. If it doesn’t happen this season, it’ll happen next. But hopefully we’ll be able to do it [this campaign]. We’re in the Carling Cup quarter-finals, we’ve got the FA Cup to come and we’re up near the top of the league. If we win our game in hand we’ll only be a couple of points behind United. We need to keep going and winning away games, which will be crucial. We have a fantastic team and a strong squad, but it will be tough because there are some great sides in this league. Manchester United and Chelsea will be the teams to beat. They also have experience of challenging for the title – they’ve both been there and done it. But we believe in ourselves. It’s a long winter and a long, hard season – there’ll be a lot of twists and turns between now and the end of the season.”
Giddy, giddy, giddy. city är i en kvartsfinal, är bara två poäng bakom ligatrean om de vinner sin extramatch (uttalandet kom innan helgens matcher) och har dessutom FA-cupen i bakfickan. Shay Given, hans lagkamrater och lagets supportrar har antagligen redan bokat segerfesterna. Men seriöst alltså. Att börja prata om att vinna FA-cupen innan turneringen ens har börjat känns mest löjligt. Mer konstigt är dock Givens insisterande på att man bara är några poäng bakom ligatrean. Jaha, liksom. Men om de vill vinna ligan borde de kanske granska avståndet till ligaledaren?

SPELADE MATCHER
United-Everton 3-0 (1-0) [Fletcher, Carrick, Valencia]
United: van der Sar – Rafael (Scholes 63), Brown, Vidic, Evra – Valencia, Carrick (Gibson 83), Fletcher, Giggs – Rooney, Owen (Obertan 74)
United tog en enkel och imponerande seger mot Everton. Fletcher inledde målskyttet för United med ett halvvolleyskott rakt upp i klykan. Carrick avgjorde sedan matchen när han behärskat placerade in bollen i hörnet. Valencia fastställde slutresultatet till 3-0.

”You can see how much it meant to Fletch to score. His performances are really at the highest level now. He’s one of the best midfielders around at the moment and it’s great to play alongside him. He’s really on top of his game. It was nice for the midfielders to chip in and help the strikers. We’ve got to score goals to win matches and we can’t just rely on the front two to do it every week. The midfielders have started the season well and we need to contribute a few more but as long as we’re winning, who scores is really not an issue. It’s winning that matters.”
Michael Carrick tycker att det var bra att Uniteds mittfältare gjorde målen mot Everton och passar också på att hylla Darren Fletcher.

”I was pleased. It was a controlled performance. We showed a lot of patience, particularly in the first half when we were trying to open them up. Fortunately we got the first goal at the right time.”
Sir Alex Ferguson tycker att Uniteds insats var kontrollerad och tålmodig.

KOMMANDE MATCHER
2009-11-25 20.45 [CL] United-Besiktas (visas på Viasat Sport HD)
2009-11-28 16.00 [PL] Pompey-United (visas på Canal+ Sport 1)
2009-12-01 21.00 [LC] United-Spurs (visas på Canal+ Sport 2)

Imorgon väntar en Champions League-match med ”reservlaget” mot Besiktas. Vi har sedan ett på pappret enkelt program med en god chans att plocka poäng i mängder. Nästa riktiga toppmatch för United- om ni inte vill räkna in Villa där – är inte förrän den sista januari..

SKADOR OCH AVSTÄNGNINGAR
¤ Michael Carrick är spelklar.
¤ Jonny Evans missade Everton med skada men antas vara spelklar vilken dag som helst.
¤ Rio Ferdinand är skadad, det är oklart när han kan vara tillbaka i spel men det dröjer sannolikt flera veckor.
¤ Owen Hargreaves tränar för fullt. Champions League-matchen mot Wolfsburg (den 8 december) nämns just nu som möjlig comeback. Vi får väl se.
¤ Park Ji-Sung är spelklar.
¤ Fabio da Silva är skadad, han kan antagligen spela mot Pompey.
¤ Danny Welbeck är skadad. Det är oklart hur allvarligt det är men han lämnade återbud till Englands U21-landslag.
¤ Sir Alex Ferguson är avstängd mot Pompey och mot Tottenham.

INTERVJUER OCH ANDRA LÄSVÄRDA TEXTER
¤ Sportjournalisten Mats Svensson är ansvarig för MUSS-bloggen som uppdateras med ungefär två inlägg om dagen. Missa inte!
¤ Andy Mittens blogg på FourFourTwo är alltid läsvärd, även om den bara uppdateras en gång i veckan.
¤ Läs om den överdrivet populära Wesley Brown-sången: Transmission [V].
¤ US 3 – 2009/10.

”If I am at not at my house, I go around to their house, maybe having dinner and spending the day with them. They tell me I don’t have to be flash. People see footballers and have this perception they are all flash and throwing money around. They have always encouraged me not to be like that.”
Jonny Evans gillar att hans familj har flyttat till Manchester, vilket hjälper honom att hålla fötterna på marken.

DIVERSE
¤ Landslagskollen berättar om de Unitedspelare som spelade landskamper i förra veckan.
¤ The Guardian berättar att Sir Alex Ferguson har namngett Ralph Milne som sin sämsta värvning någonsin.
¤ M.E.N. berättar att Sir Alex Ferguson tycker att dagens spelare är bortskämda. Gary Neville skyndade sig att hålla med sin manager i sin kolumn för Times of Malta. Både Ferguson och Neville saknar naturligtvis verklighetsuppfattning i frågan och borde inte uttala sig över huvud taget.
¤ Dimitar Berbatov gjorde två mål för Bulgarien mot Malta och är därmed sitt lands mesta målskytt någonsin med 48 landslagsmål på 74 matcher.
¤ Sky Sports berättar att Paul Scholes hoppas att Sir Alex Ferguson ska fortsätta så länge som möjligt som Unitedmanager.
¤ Sir Alex Ferguson tycker att domarna ska få använda tekniska hjälpmedel (Sky Sports).
¤ The Telegraph berättar att Sir Alex Ferguson ser på Wayne Rooney som en framtida lagkapten för Manchester United.
¤ Sky Sports berättar att Sir Alex Ferguson inte tror att England kommer att vinna VM.
¤ Sky Sports berättar att Michael Owen trivs i United trots att han får sitta på bänken mer än han får spela.

”My worst signing? Ralph Milne. I only paid £170,000 but I still get condemned for it.”
Sir Alex Ferguson säger att Ralph Milne är hans sämsta värvning någonsin.

”So good they named him twice.”
Ferguson ger även ett hedersomnämnande till Eric Djemba-Djemba.

SILLY SEASON 2009/10
Rykten
¤ Ben Fosters vara eller inte vara i United har diskuterats ordentligt i veckan. Foster är inte nöjd med att vara tredjemålvakt i United och är rädd att det ska hindra honom från att spela VM. M.E.N. berättar om Fosters svåra val, medan The Telegraph menar att Foster kanske kommer att be om att få bli utlånad. The Guardian berättar emellertid att Sir Alex Ferguson inte har någon som helst tanke på att låna ut eller sälja Foster.
¤ The Telegraph menar att Fiorentina vill köpa Nani. Man kan ju alltid hoppas.
¤ M.E.N. berättar att United vill köpa Evertons mittfältstalang Jack Rodwell. United vill helst vänta men intresse från andra klubbar kan tvinga United att agera redan i januari.
¤ Sir Alex Ferguson menar dock att han inte kommer att handla i januari om inte världens klubbar slutar övervärdera sina spelare (Sky Sports). Ja, skulle Glazer helt plötsligt få för sig att ge Fergie några slantar att handla för kommer bossen förstås att ändra sig men det behöver vi inte låtsas om. Det är ju mycket bekvämare att tro att Fergie faktiskt väljer att inte spendera.
¤ Mirror Football säger att Qatar vill ha Rene Meulensteen (a-lagstränare i United) som ny förbundskapten.

”My dream is to play some day for Manchester United and I won’t stop till I get it. When I watch Wayne Rooney and all of them on TV, I can’t wait to play at Old Trafford. When I was a little boy I watched Arsenal games as well but Manchester United always dazzled me most.”
Kom och hämta mig ropar Benficas Angel Di Maria.

”We had offers from big clubs, I don’t think there is a top side that does not want [Yaya Toure], but Barça wanted him to stay. This season, though, he is not playing enough and he is not happy with the situation. He plays in the big games but this is not enough and he wants more consistency. Jose Mourinho was interested in him when he was at Chelsea, and Arsène Wenger wants him now at Arsenal but while they play good football they do not have enough money. Ferguson likes him at Manchester [United] and they along with Chelsea are the teams that interest Touré. He would not go to Manchester city because he is only considering really big teams and of course those that are in the Champions League. We ruled out city anyway because they tried to negotiate with us in a bad way using his brother. He likes English football and wants to be at a club which plays good football like Manchester United and Chelsea. There will be no movement in January as he will be playing in the African Nations Cup but he will make a decision probably in April or May.”
När agenter talar bör man inte lyssna men Dimitri Seluks (Yaya Toures agent) insisterande på att Manchester city inte är en stor klubb är underhållande.

RESERVER OCH JUNIORER
Reservlagsmatcher
Inga.

Juniorlagsmatcher
Liverpool-United 1-3 (0-1) [W Keane 2, Ajose] (Manutd.com)
United: Devlin – Tunnicliffe, Thorpe, McGinty, Fryers (Gill 49) – Lingard, Pogba, Petrucci, Ajose – Cole, W Keane

Utlånade spelare
Drinkwater till Huddersfield, hela säsongen
Possebon till Braga, hela säsongen
Cleverley till Watford, hela säsongen
Brandy till Gillingham, till februari
Cathcart till Watford, till januari
Simpson till Newcastle, till januari
Diouf till Molde, till nyår
Ljajic till Partizan, till nyår
Heaton till Rochdale, till nyår
Gray till Plymouth, till december
Amos till Peterborough, till november

¤ Tom Cleverley har fått sitt lån till Watford förlängt. Cleverley kommer nu att stanna i Watford hela säsongen. Sky Sports berättar mer.

Rykten
¤ Danny Simpson trivs i Newcastle och hoppas på en permanent flytt även om han inte säger det rakt ut. Det känns som att Simpson och Newcastle skulle passa varandra som handen i handsken. Sky Sports berättar mer.
¤ Sky Sports ”förstår” att Corry Evans vill bli utlånad.
¤ Tom Heaton vill lämna United (Sky Sports).
¤ Plymouth hoppas att de ska kunna signera David Gray på permanent basis (Sky Sports).

”To have a brother who plays for Northern Ireland and Manchester United it makes you want to be up there even more. He is a great role model, not only for myself but for all young players coming through. I am very proud of him. Jonny and I always try to pass on positive feedback on each other’s game. I want to establish myself in club football, whether at United or on loan.”
Corry Evans talar väl om sin bror Jonny och hoppas att han snart ska spela a-lagsfotboll.

GAMLA UNITEDSPELARE
¤ Jesper Olsen är ny assisterande tränare för Melbourne Hearts (The Age).

”People have been saying that it’s time for him to go for years now – but Sir Alex just keeps on proving people wrong, winning things and quieting people. He’ll never be too old to manage United because of the pattern he has laid down and the way he runs things. I know there’s been a lot of talk about him retiring but I just don’t see it. I think he’ll carry on for many more years and why shouldn’t he?
[…]
I speak to Giggsy, I speak to Scholesy and quite a few of the other guys all the time, and especially when they’re sat on the bus on some long trip to an away game. I’d speak to Gary Neville probably more often than the rest. I always keep in touch and I always will. And the message I’m getting back is that it’s very much business as usual, that they all believe they are right in there for another title and for the Champions League.”

David Beckham berättar att han fortfarande håller kontakt med sina gamla lagkamrater och att han tror att Sir Alex Ferguson kommer att vara Uniteds manager för evigt.

VECKANS FRÅGA
Den här veckan undrar vi hur bra Darren Fletcher egentligen är.

Förra veckan frågade vi vad besökarna tycker om Sir Alex Fergusons avstängning. 73 personer röstade och 60% tyckte att avstängningen var felaktig. 21% tyckte att det hade räckt med en match medan 15% tyckte att straffet var rimligt. 4% tyckte att Ferguson borde ha fått ett tuffare straff.

VÄRVARTÄVLING
MUSS tycker att det är för få svenska medlemmar i den Skandinaviska supporterklubben och ordnar därför en värvartävling. Värvare kan vinna en MUSS-resa till Manchester eller fina MUSS-souvenirer. Läs mer.

MUSS-RESOR
MUSS reser till Old Trafford för att stödja United i jakten på den 19:e ligatiteln. Fortfarande finns det lediga platser på flera resor. Missa inte chansen att besöka Old Trafford! Läs mer här.

VIDEO
United-Everton 3-0, höjdpunkter:

THAT’S IT
Är det något som saknas i Veckans United? Vill du tipsa om artiklar vi borde läsa? Har du förslag på en ny omröstning? Skriv en kommentar eller skicka ett mail till Micke.