Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: United-Besiktas 0-1 (0-1)

Uniteds rekordsvit på 24 matcher utan förlust i Europa fick ett oväntat slut när Besiktas överraskade den röda maskinen på hemmaplan på onsdagskvällen.

Första halvlek
Hemmalaget inledde matchen strålande och det var Gabriel Obertan, som fått chansen från start, som höll på att servera Macheda innanför straffområdet men sidledspassningen var aningen för hård och italienaren fick inte en fot på bollen. Fem minuter senare var italienaren återigen i centrum när han gav bollen vidare till Welbeck vars skott dock hindrades av gästernas försvar.

Gästerna fick ett par halvlägen innan man i den 20:e minuten aningen överraskande tog ledningen genom Rodrigo Tello. Hela situationen såg relativt ofarlig ut, men Tellos skott från drygt 25 meter touchade Rafael och bollen skruvade sig förbi Ben Foster i hemmamålet. Trots baklängesmålet fortsatte den röda maskinen att ånga på, dock utan någon större framgång i målprotokollet. Obertan, Macheda och Welbeck var stundtals riktigt bra, men spelarnas oerfarenhet kostade United vid ett par viktiga tillfällen… När United saknade ”det-där-lilla-sista” för att få in bollen i mål var det i stället gästerna genom Fink som var nära att näta då mittfältaren frispelades vid straffområdsgränsen. Skottet gick stolpe ut och hemmapubliken kunde pusta ut.

Andra halvlek
Gästerna kom taggade till den andra halvleken och hade mycket boll under de första minuterna. Småningom fick man tag i spelet och speciellt Obertan var farlig med ett klurigt skott som Recber räddade. Bortsett från ett par andra hyfsade lägen hotade United inte på allvar och i tur och ordning entrade Owen, Carrick och Evra planen i ett försök att skapa ett kvitteringsmål. Evra borde kanske ha fått en straff i slutminuterna när han fälldes innanför straffområdet, men domaren valde att fria. Kort senare hade ännu Macheda ett gyllene läge att göra mål, men nicken gick för nära Recber som lyckades tippa bollen till hörna som blev riktigt farlig. Wes Brown nådde högst och bollen såg för en stund att gå i mål, men plötsligt dök Rüstü Recber upp med en fantomhand och styrde bort bollen. Det blev således ingen dramatisk slutkvittering på Old Trafford, och Uniteds rekordsvit på 24 matcher utan förlust i Europa fick ett oväntat slut.

Till näst väntar Portsmouth på bortaplan i ligaspelet…

// Nico Selenius

2009-11-25 | 20.45 | UEFA Champions League, gruppspel
MANCHESTER UNITED – BESIKTAS 0-1 (0-1)
0-120Izmailov
MANCHESTER UNITED
Foster – Neville, Brown, Vidic, Rafael (Evra 73) – Park (Owen 68), Gibson (Carrick 73), Anderson, Obertan – Welbeck, Macheda
Avbytare: Kuszczak, Evra, Carrick, Nani, Scholes, Fletcher
Varningar: inga
BESIKTAS
Rustu – Kas, Ferrari, Toraman (Guven 67), Uzulmez – Fink, Ernst, Dag, Izmailov (Inceman 75) – Koybasi, Bobo (Karadeniz 84)
Avbytare: Celikay, Rodrigo, Simsek, Zengin
Varningar: Karadeniz, Rustu
Domare: Stephane Lannoy | Arena: Old Trafford (Manchester) | Publik: 74 242