Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney åtta i världen

Ballon d’Or, priset som Europas främsta fotbollsspelare, har i år som väntat tilldelats Lionel Messi. Wayne Rooney rankas emellertid som Premier Leagues bästa spelare.

Prestigefyllda Ballon d’Or tilldelades sålunda Leo Messi, FC Barcelona. Hans lagkamrater Xavi och Iniesta utsågs till tredje respektive fjärde bästa spelare. Ex-Unitedstjärnan Cristiano Ronaldo förlorade platsen som Europas främsta spelare och halkade ned till plats två. På femte plats hamnade Samuel Eto’o, Barcelona/Inter.

Först på åttonde plats finner vi den första Premier League-spelaren och det är Uniteds enda representant (även om Ronaldos prestationer grundar sig på sin sista säsong i Unitedtröjan) på top 10-listan, nämligen Wayne Rooney.

Rooney var en av United’s absolut mest framträdande spelare ifjol. En säsong där United vann Premier League, Carling Cup och VM för klubblag. United hamnade också på andra plats i Champions League. Ifjol gjorde Rooney totalt 20 mål, varav 12 i Premier League. I år har han redan nätat 10 gånger i ligasammanhang.

Legenden, 36-årige, Ryan Giggs utsågs till Europas 14:onde bästa spelare. Den magnifike walesaren blev ifjol korad till Premier Leagues bästa spelare och har i år fortsatt att övertyga. 14-platsen innebär att han anses vara bättre än bland andra Frank Lampard, Diego och Franck Ribery.

Högst rankad av samtliga försvarsspelare blev, med all rätt, Nemanja Vidic. Tidigare har John Terry i diverse utmärkelser, märklig nog, rankats högre än Vida. Serbens fjolårssäong var fullständigt fenomenal med en jämnhet få spelare kan matcha. Hans enda tveksamma insatser finner vi i hemmamatchen mot Liverpool där Vidic såg rött och i CL-finalen mot Barcelona där han tämligen enkelt gick bort sig vid Samuel Eto’os 1-0-mål.

Vidic prestationer gav honom en 16:e-plats på listan. En plats han delar med Luis Fabiano och Iker Casillas.