Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Magisk räddning

Lite Serie A så här i decembernatten:
Viktigt att Juve smiskade Inter i går. Trist om Mourinho springer ifrån, anmärkningsvärt att Milan helt plötsligt är tvåa.
Såg Romderbyt i kväll och det var en av de tråkigare matcher jag sett på länge. Samtidigt såg jag en av de mäktigaste fotbollsräddningar jag sett på ungefär lika länge. Kuszczak kan ta sin tv-räddning från Upton Park och stoppa upp. Julio Sergios dubbelräddning vid 0-0 är årets bästa (har inte hittat den på YT än).
Kryss hade varit mer rättvist än 1-0 (Cassetti!) och det är egentligen ofattbart att ett lag där John Arne Riise är dominant kan vinna en match av den här digniteten. Men han var bra, John Arne, och var också nära ett drömmål. Undrar hur ofta han tänker tillbaka på kanonen han satte på Barthez. Åtminstone ett par gånger i veckan va? Det skulle jag i alla fall göra. Sen kanske jag bara skulle nämna det ett par gånger i månaden.
* För alla som missat (ni hänger inte med riktigt): Paul Pogba drog in en så kallad stunner inför storpublik. Se och njut.

* Manucho satte 1-1 mot Sevilla. Klassmål. Se och njut.

* Mick Phelan drar lite oväntat – och lagom kryptiskt – till med att United är intresserat av Edin Dzeko. Det hänger nog en del på hur det går på tisdag och kanske är tanken att sätta lite griller i huvudet på bosniern. Det finns många exempel på spelare som stelnat när dom får veta att större klubbar kollar. TISDAG är det också, Sir Alex. DET ÄR MATCH PÅ TISDAG! I går dillade han om att det var match på ONSDAG. Det är det inte. TISDAG! Herregud, allt ska man ha koll på som supporter.
* Eskilstunas bidrag till världsfotbollen drog in två frisparkar i Birmingham i går. Nu är Bissen, som vi kallar honom i stan, uppe i nio Premier League-mål. Bara tre svenskar har gjort fler. Vet ni vilka?