Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Halvtidsbetyg

Dags att bedöma hur killarna skött sig så här långt under hösten.
Målvakter:
3: Tomas Miroslaw Kuszczak.
Gör sin bästa säsong i United. Påminner lite om vår gamle reservkeeper Raimond van der Gouw (som kallades van der Gorgeous). Stabil på det mesta, duktig på linjen, men oduglig med fötterna och ganska osäker på inlägg.
3: Edwin van der Sar.
Kroppen börjar säga ifrån mer och mer för varje säsong. Det här måste vara hans sista. Sticker inte ut åt något håll i höst, mycket beroende på att han mest hänger i rehabrummet.
1: Benjamin Anthony Foster.
Blir aldrig etablerad förstekeeper i United. När inte Howard – som var bättre – lyckades kan omöjligen Ben trumfa honom. Bedrövliga misstag.
Backar:
2: Jonathan Grant Evans.
22 år nästa vecka – då är man ingen talang längre. Kan han lappa ihop sin glaskropp kan han bli den störste mittback vi producerat på många år. Men han har inte impat på mig mer än en handfull gånger i höst.
2: Wesley Michael Brown.
”Englands bäste” säger Alex om Wes. Det är han inte. Han är för nonchalant. Inte min typ av spelare. Sjönk i aktning när han likt Rio d.ä höll på att tveka om nytt kontrakt.
3: John Francis O’Shea.
Jompa brukar aldrig vara skadad och så blir han det när alla andra är det. Men annars är det här en lirare som gått framåt i små doser för varje säsong. En spelare som experter brukar säga att varje lag behöver. Oersättlig, faktiskt.
1: Rio Gavin Ferdinand.
Gjorde sin sämsta säsongsinledning sen han kom till United – han spelade utan att vara helt fit. Hoppas innerligt att han är 100 när han kommer tillbaka. Annars är det dags att göra sig av med Rio d.ä.
1: Rafael Pereira da Silva.
Glaslirare med stor potential. Bättre framåt än bakåt som nästan uteslutande alla brasilianska ytterbackar är. Ingen höst att skryta över.
1: Fabio Pereira da Silva.
Glaslirare med stor potential. Bättre framåt än bakåt som nästan uteslutande alla brasilianska ytterbackar är. Ingen höst att skryta över.
3: Nemanja Vidic.
Inte varit sig lik egentligen sedan Torres lekte med honom i mars. Jobbiga rykten om att hans fru inte trivs i stan. Gillar vi inte. Måste höja sig till en fyra och sluta vara skadad. Det passar inte in på bilden av Nemanja.
2: Ritchie Ria Alfons de Laet.
En skön spelartyp med en härlig löpstil. Oslipad lirare som har stort självförtroende när han tar sig framåt.
5: Patrice Latyr Evra.
Bäste Unitedspelare. Bäste vänsterbacken i världen. Bäste back och vänsterytter i United. Osannolikt bra. Hel jämt.
2: Gary Alexander Neville.
Ska ha en eloge för att han tagit sig tillbaka efter jobbiga skador. Tyvärr tappade han väl runt 20-30 procent av kapaciteten på rehabcykeln.
Mittfältare:
3: Gabriel Obertan.
Skräll. Härliga älgkliv och en drös moderna dribblingar i registret. Ju mer självförtroendet växer desto bättre blir han. Rich man’s Nani.
3: Luis Antonio Valencia.
Långsamt bättre och bättre och kan nu skryta med att han är ordinarie ytter i världens bästa fotbollsklubb. Ostoppbar ibland. Träig då och då. Bra skott, lika dålig med vänstern som han är bra med högern. Oväntat.
2: Paul Aaron Scholes.
Fortfarande är han charmant i vissa matcher där hans passningsprocent ligger över 90. Men han dominerar inte längre mot lag på övre halvan.
4: Ryan Joseph Giggs.
Den störste vi har haft. Jag – liksom hundratusentals andra – har många gånger under de senaste åren trott att dekistiden inte är långt borta. Ändå är han en av lagets tre-fyra bästa. Varje säsong. 36 år gammal. Nuförtiden använd som ytter igen, något Alex sagt att han inte ska göra.
2: Darron Thomas Daniel Gibson.
Svårbedömd. Skjuter bäst i laget tillsammans med Scholes, men är mer begränsad i spelet. Har väl inte hittat sin roll riktigt, men han känns mer som en offensiv spets än som en vattenbärare.
2: Anderson Luís de Abreu Oliveira.
Här är enigman nummer ett i dagens United. Verkar inte kunna spela inspirerat mot på papperet sämre lag. Har ett så stort spel i sig att man nästan blir gråtfärdig när han är som bäst. Det är han inte ofta längre. Är dock född 1988 och ska således inte börja dominera i United förrän kanske … 2010.
4: Darren Barr Fletcher.
Det är sjukt synd att han tvingats lira högerback. Inte för att han gjort bort sig utan för att han saknas innerligt mycket på innermittfältet. En energi som ingen annan i laget kan uppbåda.
1: Luís Carlos Almeida da Cunha.
Måste ha något riktigt saftigt på Sir Alex att rapportera till pressen. Annars skeppas han iväg antingen i januari eller i sommar. Förtvivlat frustrerande fotbollsspelare.
1: Park Ji-Sung.
Skadorna verkar ha gjort att han tappat stinget. Vänder inte ens bort backarna längre. Aldrig en startspelare i nuvarande skick. Inte ens mot Hull.
2: Michael Carrick.
Var gudabenådad 2007/2008, medelmåttig 2008/2009 och på gränsen till medioker i höst. Vet inte om det är en komplimang att säga att han varit bättre som mittback än som mittfältare i höst.
Anfallare:
2: Daniel Nii Tackie Mensah Welbeck.
Kaxig lirare som växt i mina ögon. Det finns faktiskt en stor lirare i den där taniga kroppen. Bara han inte fortsätter tramsa när han gör mål så kan han bli en fansfavorit.
2: Dimitar Ivanov Berbatov.
Har lidit av samma fenomen som Rio d.ä och lirat halvskadad. Men jag vidhåller att han är Uniteds bäste spelare rent tekniskt och spelförståelsemässigt. Slipper han operation och kan spela hundra ändå tar han oss till ett par titlar i vår.
1: Federico Macheda.
Ingen rolig höst. Skadad och petad. Men precis som i Welbecks hydda finns här en blivande storlirare. Tveksamt om det är i United dock.
Michael James Owen.
Har spelat i Liverpool alltför länge för att bedömas.
4: Wayne Mark Rooney.
Har blivit mer av en Gary Lineker-typ i sitt målskytte de senaste åren. Mer fula tap-ins än klassiska Rooney-kanoner i höst. I en liten formsvacka. Måste tillbaka och börja leverera. Måste alltså spela med en hel Dimi.

Betygskala:
1: Dålig.
2: Godkänd.
3: Bra.
4: Unitedklass.
5: Magisk.