Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Statistik

Birmingham-United 1-1 (1-0)
Antal passningar: 242-488.
Procent rätt: 64-75.
Flest passningar: Rafael, 69.
Skott mot mål: 7-22.
Skott på mål: 3-3.
Hörnor: 2-12.
Slutsats: Många passningar, många skott, många hörnor – och ändå tvingas vi förlita oss till ett självmål. Det går helt enkelt för sakta och det är för fantasilöst. Kontringsspelet tog Ronaldo med sig i packningen. Jag hitta snabbt två problem:
1) Backarna som får ta uppspelen är för dåliga. I går slog Brown-Evans 77 passningar utan att det ledde till något särskilt farligt. På andra sidan planen stod Dann-Johnson och lämnade bollen ifrån sig 20 gånger. Ändå var det långbollar bakifrån – även från Hart – och klassiska skarvnickar som flera gånger skapade problem i Uniteds backlinje.
2) Mot lag som Birmingham går det inte att köra med tre innermittar som Fletcher, Scholes och Carrick. Visst, United får ett kraftigt spelövertag där – men Rooney blir otroligt isolerad och det hänger på hur individuellt skicklig han är hela tiden. Samtidigt har Fletch, Scholes, Carrick liknande spelstil och det blir ett liknande problem som Lampard-Gerrard var i landslaget.
* Glömde berömma Kuszczak i går. Han är stabil, polacken, som sagt. Stod rätt och körde sina rensingar på vinst och förlust som han brukar.