Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

O’Shea och Simpson borta

John Oshea och Danny Simpson kommer inte fullfölja säsongen i United, men av olika orsaker.

Sir Alex Ferguson har bekräftat att den skada John O’shea fick i en landskamp i januari är mycket värre än vad man först befarat. Från början trodde man att det bara rörde sig om en lårkaka, men det har istället visat sig vara en blodpropp och han väntas därmed missa resten av säsongen.
O’Shea var strålande ifjol på högerbacken och spelade till sig en ordinarie plats. Han inledde denna säsong likadant men har sedan november gått skadad och en viktig bit i United’s försvar kommer att vara saknad resten av säsongen.

Danny Simpson har varit utlånad till Newcastle fram till i tisdags då han återvände till Manchester. Han hann inte mer än hem innan det blev klart att han nu lämnar United på permanent basis då han skrivit ett 3,5 årskontrakt med Newcastle. I Newcastle har han varit given som högerback och en viktig pusselbit i deras återtåg till Premier League. Övergångssumman är inte känd.

Simpson gjorde 8 matcher i United’s A-lag, 4 från start och 4 inhopp, fördelade på 1 start (2 inhopp) i ligan, 1 start i ligacupen, 2 starter (1 inhopp) i Champions League samt. 1 inhopp i FA-cupen.