Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Man Utd – Man city (Carling Cup)

Returen i Carling Cup spelas på Old Trafford onsdag kväll. Den första slutade med vinst 2-1 till city, båda målen av Carloz Tevez, ett resultat som inte på något sätt speglade matchen.

Carling Cup är den turnering som är minst prioriterad och under den största delen av turneringen så spelar alltid de yngre spelarna, de som ligger på gränsen till A-laget, samt. de som varit på väg tillbaka från skada. Så har det varit även nu, fram till semifinalen, samma filosofi har hållts från Sir Alex håll. När man åkte ur FA-cupen, i den pinsamma matchen mot Leeds, så beslöt sig Sir Alex för att ändra strategi, men självklart är också anledningen att det är city som står på andra sidan.

Man city
Laget i folkets hjärta. Hela staden är klädd i ljusblått varje gång man besöker den, på varje pub, på varje restaurang, i varje gatuhörn… så pratas det om Man city. Varenda människa har city-tröjor på sig, man kan inte gå någonstans utan att höra någon prata om laget i sitt hjärta.

Under sommaren rensade man rejält i truppen. 8 spelare köptes in och 6 försvann. Av de större namnen som anlände var Barry, Lescott, Tevez, Adebayor, Toure och Santa Cruz, till den nätta summan av ca. £125milj. (beroende på hur mycket Tevez kostade att lösa från sin agent). Försvann gjorde bl.a Sturridge, Dunne, Gelson och Elano, dessutom fick inte Hamann, Vassel, Mills och Ball nytt kontrakt. Nu i januari-fönstret värvade man förre storspelaren Patrick Vieira från Inter.
Roberto Mancini tog över laget sent förra året efter Mark Hughes, men har inte gjort särskilt många förändringar som han inte tvingats till.
Enligt Physioroom så saknas Jolean Lescott, Michael Johnson, Wayne Bridge och Roque Santa Cruz definitivt, frågetecken finns på Vieira. Kolo Toure’s Elfenbenskusten slog ut ur de Afrikanska Mästerskapen häromdagen och kanske hinner tillbaka i tid till matchen. Adebayor anlände till Manchester igår efter den horribla attacken mot hans lag Togo, om han är i psykisk form till matchen återstår att se.

Preliminär trupp (enligt Teamtalk):
Given, Taylor
Zabaleta, Richards, Boyata, Onuoha, Toure, Sylvinho, Garrido
Trippier, Wright-Phillips, Kompany, De Jong, Barry, Ibrahim, Petrov
Bellamy, Robinho, Benjani, Tevez, Adebayor.

Jag skulle tro att man ställer upp så här:

Given
Richards, Kompany, Toure, Garrido
Wright-Phillips, Barry, Zabaleta, De Jong, Bellamy
Tevez

Bänk: Taylor, Onouha, Silvinho, Ireland, Petrov, Robinho, Adebayor

Jag tror att Toure startar eftersom man har problem på mittbackssidan. Kompany har fått spela där trots att han är mittfältare egentligen och med Lescott skadad så har ynglingarna Onouha och Boyata inte rosat marknaden. Adebayor tror jag inte startar, det han varit med om är nog för mycket, dock tror jag han finns på bänken. Sen är det frågan om Robinho är kvar i klubben i morgon.

MANCHESTER UNITED
United, det där lilla förortsgänget som byggt sina framgångar på en flygkatastrof för mer än 50 år sedan. Man ser aldrig någon med United-tröja i centrala Manchester, det finns helt enkelt ingen som håller på laget där.

Man har börjat få lite stabilitet i laget på senare tid och spelet har blivit allt bättre. Man var det klart bättre laget i förra semifinalen och gjorde en stundtals riktigt bra match mot Hull. Skadesituationen har lättat betänkligt, nu är ju även Van der Sar och Feridnand tillbaka, vilket märkts på försvarsspelet, nu återstår egentligen bara att få Hargreaves tillbaka i full form, då kan det bli en kul vår.
Rooney gjorde alla 4 mål senast mål Hull och är förstås i en fantastisk form, ändå missar han fortfarande alldeles för mycket chanser. Tillsammans med Berbatov, som i denna artikel visar varför Sir Alex gjorde rätt som inte tyckte Tevez var värd pengarna, så bildar han ett anfallspar som borde vara helt fantastiskt och ha alla kvaliteter. Tyvärr så har Berbatov dragits med knäproblem och haft svårt att hitta formen under en längre period.
I lördags så vilades Carrick, Anderson, Giggs och Valencia helt från mittfältet, det kan alltså bli så att Sir Alex väljer dessa från start. Att Anderson skulle starta i helgen mot Arsenal finner jag föga troligt, och han ställs inte över 3 raka matcher, vilket gör att jag tror han startar på onsdagen. Tyvärr måste jag säga för han har inte gjort någon glad på sistone. Giggs och Valencia däremot känns givna både i morgon och i helgen tillsammans med Carrick. Detta kan innebära att Darren Fletcher vilas inför helgen, en match som fortfarande är betydligt viktigare än morgondagens. Nani var strålande mot Hull, kanske får han chansen igen, en bänkplats är väl troligast.
2 man på topp måste det bli i morgon. Berbatov var bra i sitt inhopp mot Hull och lär starta med givne Rooney. Sen tror jag att Wes Brown får spela högerback i helgen, vilket gör att Rafael fortsätter där i morgon. Ferdinand kommer att stängas av efter sitt tilltag i helgen då Craig Fagan provocerade fram en eftersläng. Om Ferdinand anser sig skyldig så missar han matchen i morgon + matcherna mot Arsenal och Porstmouth i ligan. Om han inte anser sig skyldig så spelar han i morgon men då kan FA (givetvis, det är ju FA) stänga av honom ytterliggare någon match, logiken är fantastisk. Jag tippar på att Rio inte spelar i morgon utan det blir Brown och Evans i mitten.
Saknas gör Nemanja Vidic, John O’Shea och Owen Hargreaves.

Preliminär trupp:
Van der Sar, Kuszczak
Neville, Rafael, Ferdinand, Brown, Evans, Evra, Fabio
Valencia, Park, Fletcher, Carrick, Scholes, Anderson, Gibson, Giggs, Obertan
Rooney, Berbatov, Owen, Diouf

Jag tror att laget formeras så här:

Van der Sar
Rafael, Brown, Evans, Evra
Valencia, Carrick, Anderson, Giggs
Berbatov, Rooney

Bänk: Kuszczak, Neville, Fabio, Fletcher, Scholes, Nani, Owen

Historia:
Lagen har mötts 154 gånger tidigare, United har vunnit 63 och förlorat 42, på hemmaplan har man bara förlorat 15 av 78 matcher. I de 10 senaste matcherna har United vunnit 5 och spelat 1 avgjord. De 10 senaste matcherna på Old Trafford har slutat med 5 vinster och 4 oavgjorda, city har bara vunnit 1 av de senaste 30 matcherna på Old Trafford, den vinsten kom i februari 2008.

Domare i matchen är Howard Webb. Han skall vara England’s bästa domare, det säger förvisso inte mycket med tanke på vad man sett den här säsongen. Hoppas Webb gör en bra match.