Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Arsenal – Man Utd

På söndag äger en av årets matcher rum på Emirates Stadium i norra London då Arsenal tar emot Manchester United. Otroligt viktiga poäng står på spel för bägge lagen som jagar Chelsea i toppen av tabellen.

Historik:
Vinsterna har fördelats ganska jämnt under åren som gått. I Premier League-sammanhang har United 14 vinster mot Arsenals tio, i tävlingsmatcher totalt sett har United vunnit 85 medan Arsenal har segrat vid 77 tillfällen. United har dock haft riktigt svårt för Arsenal på bortaplan de senaste åren och på de nio senaste ligamatcherna i London har det endast blivit en seger.

Senast lagen möttes på Emirates var i CL förra våren, då vann United komfortabelt med 3-1 efter två drömmål av Ronaldo.

Manchester United
Om saker och ting ser mörkt ut vid sidan av planen så ser det desto bättre ut på densamma. Segern mot City innebar en ordentlig moral-boost och även om United saknar tidigare års stjärnglans så spelar man verkligen som ett lag just nu och den här våren kommer bli otroligt spännande.

Inför matchen mot Arsenal så är väl Rio Ferdinands avstängning, Andersons försvinnande samt Rooneys målform de hetaste ämnena. Rio Ferdinand har stängts av i fyra ligamatcher för sin armbåge mot den odräglige Craig Fagan och Rio missar därmed matcherna mot Arsenal (B), Portsmouth (H), Aston Villa (B) och Everton (B), vilket är minst sagt tungt.

Anderson drog tydligen hem till Brasilien hux flux tidigare i veckan och nu rapporteras han vara på väg till Lyon. Vad har hänt här egentligen? Mer om Anderson kommer när vi får information i ämnet.

Vad beträffar Wayne Rooney är det bara att konstatera att killen är stekhet just nu. Kan bli en svettig eftermiddag för Sol Campbell…

Skador:
Owen Hargreaves, John O´Shea, Ben Foster och Federico Macheda är borta sedan tidigare. Berbatov och Vidic är frågetecken inför matchen, men eftersom bägge satt på bänken mot City så bör det inte vara några störe problem med någon av dem. Enligt premierleague.com finns Anderson med i matchtruppen, återstår att se om det stämmer.

Truppen:
Van der Sar, Kuszczak; Neville, Brown, Rafael, Vidic, Evans, Evra, Fabio; Park, Nani, Valencia, Carrick, Scholes, Fletcher, Gibson, Anderson, Giggs; Rooney, Owen, Berbatov, Diouf

Sir Alex brukar välja att spela med en ensam forwards i bortamatcher av den här digniteten och jag tror inte han ändrar linje mot Arsenal. VDS står i mål, Evra och Evans är givna i backlinjen och Rafael, Brown och Vidic gör upp om de två sista platserna.
På mitten kommer garanterat Fletcher, Carrick och Valencia starta och eftersom varken Giggs eller Scholes anses orka spela två tuffa matcher på en vecka så tror jag att Nani och Park tar de två andra platserna i startelvan. Rooney spelar ensam på topp.

Håll ögonen på:
Wayne Rooney. Även om Rooney fortfarande bränner en hel del chanser så trillar målen in i hög fart just nu. Upp till bevis för Sol Campbell med andra ord!

Arsenal
Wengers grabbar ligger på tredje plats i tabellen, en poäng bakom United. Precis som oss har de haft stora problem med skador, men trots det är man i allra högsta grad med i titelstriden, imponerande.

Skador:
Diaby, Eduardo, Djorou, Van Persie och Gibbs missar definitivt matchen på grund av skador. Songs, Bendtners, Meridas och Vermaelens medverkan är osäker på grund av diverse skäl.

Truppen:
Almunia, Fabianski; Sagna, Vermaelen, Campbell, Gallas, Silvestre Clichy, Traore; Denilson, Song, Fabregas, Rosicky, Ramsey, Eastmond, Nasri; Walcott, Emmanuel-Thomas, Arshavin, Bendtner

Håll ögonen på:
Cesc Fabregas. Svårt att bortse från spanjorens kvaliteter. Kan Fletcher plocka bort Cesc är mycket vunnet.

Tankar om matchen:
Inget av lagen kommer att vilja förlora och utgångstipset är ett X. Bägge lagen har styrkan i offensiven och med Ferdinand/Vermaelen borta finns goda chanser till mål.

Arsenal – Manchester United
Plats: Emirates Stadium
Tävling: Premier League
Domare: Chris Foy
Tid: Söndag 17:00 (svensk tid)
Tips: 2-2 (Arshavin, Gallas – Rooney x2)

Matchen sänds på Canal + Sport 1 med sändningsstart start 16.55.

C´MON LADS!!

// Simon Soltan-Zadeh