Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Marschen igång

Två ruskigt imponerande insatser och vore jag Ancelotti skulle jag spetsa lördagsgroggen rätt så starkt.
Det var fascinerande att se hur malen gick på (medan de sedvanliga kontringarna från skitlagen som inte tror att dom kan vinna i Manchester missades) oförtrutet på Old Trafford.
15-1 i målskillnad på fyra senaste i ligan.
United of old.
Och som jag misstänkte var det en av de säkraste ettorna i Premier League i dag. Någonsin.
Det hade nog Avram på känn för länge sedan och det var väl därför han laddade med thaimassage.
Bäst:

  • Laginsatsen var strålande. Imponerande att se att ingen föll ur. Alla gjorde sitt. Till och med Brown.
  • Berbas framspelning till Valencia. Utan Scholes på planen var Berba ensam om att hitta på den lösningen.
  • Målskillnadsmosandet fortsätter. Helt plötsligt är vi bäst i serien och har dessutom gjort 18 fler än vid samma tid förra säsongen. Ronaldo who?
  • Att Tal Ben Haim fortsätter möta United. Han har lirat åtta matcher mot United med tre (eller fyra?) olika klubbar och torskat samtliga.
  • Rooney är Rooney.

Annars:

  • C+ Anders Fredriksson kör ALLTID snacket om att motståndare som är på papperet underlägsna ska ”stå emot första kvarten”. Det hjälpte ju verkligen Pompey i dag. Går lite på tomgång, den gode Fredriksson.
  • Jag hittade inte en enda kvalitetsspelare i Pompey. Vem håller egentligen PL-klass i det laget? Jamie O’Hara i ett bottengäng möjligen.

* Sunderland svek. För ett par månader sedan var dom på väg att slåss om en Europa League-plats. I det här tempot riskerar dom en nedflyttningsstrid där Pompey redan är ur. I övrigt är det dunderhårt. Sju lag ligger inom fyra poäng. Jag hoppas – givetvis – att Bolton ryker. Det skulle inte göra ont om Wigan följde med heller.
* Vad är det med Spurs och köpa tillbaka spelare? Senaste gubbe att återvända är Younes Kaboul. Han gör Crouch, Defoe, Chimbonda (såld vidare igen!) och Robbie Keane (väck igen!) sällskap i att ha återvänt till klubben det senaste året. Varför kan dom inte bestämma sig vilka spelare dom vill ha?
Patetiskt.
* Fellaini! Vidrigt fult. Greken såg mer klumpig ut och det såg nästan ut som att han halkade till lite innan han dumt nog skuttade in med sulorna före. Men som Jens Fjellström påpekade: Fellainis attack var för att skada greken.
Minst tre matcher måste det bli om Ferdinand fick det för sin bakåtsving.
* Alan Smith har fortfarande inte gjort mål sedan han lämnade United för ett skatorna i Newcastle. Han har spelat 68 matcher där utan att hitta rätt. Helt sinnessjukt. Han har inte gjort mål i en tävlingsmatch sedan United slog Roma med 7-1.
Det var i april 2007.
Det är schysst att hans arbetsgivare kallar honom för ”bustling goal-scoring striker”.
* Den där klubben som också håller till i Manchester, ni vet den som ska bli störst i världen, hade ingen rolig lördagseftermiddag.
Det blev stryk mot ett lag som stoltserade med Nick Barmby i laget. Och han är ju riktigt bra.
* Får Queiroz utlopp för all inneboende ilska genom att använda nävarna? Oväntat. Eller kan han ha fajtats med Fergie i smyg?
* Barmby är i alla fall en av endast fem spelare som gjort mål för sex olika PL-klubbar. Vilka är dom andra fyra? Jag kommer på Andy Cole och Les Ferdinand direkt, men sen orkar jag inte tänka mer.