Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney prisad som månadens spelare

Mål mot Burnley följt av fyra bollar i mål mot Hull. Sedan sköt Wayne Rooney Arsenal i sank efter en mastodontlöpning från egen planhalva. I går valdes han till januari månads bäste spelare i Premier League.

Barclays prispanel har röstat fram Wayne Rooney som ligans bäste spelare i januari. Rooney tog ett stort steg närmare Guldskon (priset som säsongens meste målskytt) när han blev förste spelare att nå 20 mål.

Månadens målskörd blev totalt sex fullträffar – det först mot Burnley, följt av fyra (!) mot Hull, för att avsluta med att väcka Arsenal ur den mest extatiska titeldröm de haft på länge. I matchen mot Hull gjorde Rooney som bekant alla fyra målen i 4-0 segern, varav tre kom under matchens sista tio minuter.

Priset innebär att Wayne Rooney nu tillsammans med Steven Gerrard valts till månadens spelare flest gånger i Premier League. De har härmed vardera fem utomordentligt fula troféer hemma i prisskåpet.

Fint målsnitt

24-årige Rooney har nu gjort 20 mål på 23 matcher. Kanske kommer nummer 21 i eftermiddagens match mot Portsmouth på Old Trafford.

En observation jag gjorde är att Anderson deltog på gårdagens träning (då priset delades ut). Det finns alltså bildbevis som överbevisar skriverierna om att brassen skulle ha hamnat i frysboxen och fått en enkel biljett till reservlaget.

Han såg dessutom mycket glad ut på bilden.

Moyes månadens manager

Men Sir Alex då? Tänker kanske någon. United är ju det formstarkaste laget just nu, borde inte tränaren få stor beröm för det? Nej, valet föll istället på Evertons manager David Moyes – som faktiskt inte förlorat på nio matcher nu, och vunnit tre raka matcher – efter ett mycket oturligt kryss borta mot Arsenal.

Många kan nog unna honom priset med tanke på 2-0 vinsten mot Manchester City på Goodison Park.

Mathias Asplund