Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Giggsy borta fyra veckor

I slutskedet av onsdagens 1-1 match på Villa Park tvingades Ryan Giggs lämna planen med smärtor i höger underarm. Efter att ha genomgått en röntgen har det nu konstaterats att det rör som om en fraktur, och att walesaren sannolikt missar spel de närmaste fyra veckorna.

Först låg han bakom kvitteringen till 1-1 med ett volleyskott som vallades i mål av Mr. Självmål, men sedan var turen slut. Det var en kvart kvar på bortamatchen mot Aston Villa när Giggs ådrog sig en fraktur i höger arm. I en duell krockade han med inhopparen Steve Sidwell och tvingades bryta matchen.

Nu missar Giggs alla matcher de närmaste fyra veckorna. Bland annat den första kvartsfinalen mot AC Milan i Champions League och Carling Cup-finalen, mot just Aston Villa, som spelas 28 februari. Dessutom spelar United svåra matcher mot Everton och West Ham inom kort.

Olyckligtvis riskerar Giggs även att missa returen mot Milan som spelas 10 mars. Ett stort avbräck för United, som behöver hans erfarenhet i dessa säsongsavgörande matcher.

Sir Alex Fergusons valmöjligheter på kanterna har minskat drastiskt när dessutom Nani fick rött kort i matchen, och nu kommer att missa tre matcher i ligan.