Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nu börjar säsongen!

Det är nu, i mitten av februari, som säsongen verkligen kickar in. Det närmar sig CC-final, ligan spetsar till sig och framförallt: Nu är det CL-slutspel och det är svårslaget i underhållningssynpunkt.
Det är också dags för revansch. Förra gången United spelade mot Galliano-gubbarna var det spel mot ett mål och det var sorgligt att se hur chanslöst United var då. Vidic spelade då men hade precis kommit tillbaka från skada och var uppe på läktaren kanske redan innan matchen blåstes igång.
Leonardo inser att Milan måste hålla nollan – och inser hur svårt det är  – och det är som jag ser det deras enda chans. Även om dom skulle vinna med 2-1 eller 3-1 är United hemma med blodsvarta italienare i sikte för svåra.
Jag tror att United grejar minst kryss i morgon. Milan har ett svårslaget lag rutinmässigt men har spelare som Ronaldinho och Pirlo som är beroende av att ha mycket boll och mycket tid på sig. Med Fletcher som terrierjägare på dessa herrar är mycket vunnet. Ambrosini kommer att försöka göra nåt liknande tillbaka och där gäller det att hitta omvägar.
Becks vs Evra ska inte vara någon match, men känslan säger att Becks avlossnar minst en farlig frispark i morgon.
Minns nåt år i United när jag trodde att det skulle bli mål varje gång Beckham fick läge från 22-23 meter. Så bra var han då.
* Vidic är som väntat inte med och jag börjar tvivla på att han överhuvudtaget spelar mer den här säsongen. Ando får inte heller plats och frågan är om han också är på väg bort nu. Får han – om han är hel – inte ens plats i truppen är fnurran på tråden större än en liten garnnystanknut. Han har ju redan fått stå över ett gäng matcher och degraderats till reservlaget, men att Ferguson bibehåller sin ilska betyder nog att Anderson satt sitt sista mål i Unitedtröjan.
Trist, för det känns som att det finns så oerhört mycket boll i den pojken. Men har man inte skallen med så är det som det är.
Så: Har både Vida och Ando spelat klart i United? En del talar för det.
* Den mest spännande (det här är ett töntigt uttryck) ”matchen i matchen” är för mig Rooney vs Nesta. En av de bästa spelarna i världen ställs mot en av de bästa försvararna i Serie A:s moderna historia.