Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reservlaget: Manchester United – Everton 2-0

Laddningen inför lördagens drabbning mellan Manchester United och Everton startade igår med en reservlagsmatch lagen emellan. United kontrollerade matchen och vann rättvist med 2-0.

Det var tabellettan Manchester United som tog emot tabellåttan Everton hemma på Moss Lane i reservlagsserien. Det var United som dominerade matchen men redan efter fem minuter fick Fabio da Silva en smäll av Evertons Shane Duffy. Fabio försökte fortsätta men fick avbryta matchen kort därefter. Fabio blev ersatt av Wes Browns lillebror, Reece Brown.

United fortsatte att ha mycket boll och skapade chanser men Turner i Evertons mål stoppade chanser från Diouf, Stewart och Obertan. Men det var Everton som i den 42a minuten hade en nick i stolpen, United kontrade blixtsnabbt genom Possebon som slår en snabb boll till Anderson som drev upp bollen och lade en perfekt djupledsboll till Diouf som iskallt placerade in bollen i bortre hörnet med en ganska lös vänster. Turner i Evertons mål kan bara stå och kolla när den rullar in.

Bara minuter senare plockar Obertan upp en lös boll på bröstet och stormar framåt, han lämnar sedan över bollen till Cameron Stewart som skjuter ett välplacerat skott vid ena stolpen. 2-0 till United och matchen är i princip avgjord.

Andra halvlek blir mållös men United saknar inte chanser och man fortsätter att pressa på. Everton, som senare också drabbades av en utvisning, ska vara glada att matchen bara slutade 2-0.

A-lagsspelarna Anderson, Diouf och Obertan skötte sig utmärkt och de visade att de är en klass bättre än alla andra på planen. Kanske är också Anderson och Diouf tänkta till helgens A-lagsmatch mot Everton eftersom de båda blev utbytta efter ca en timme. Noterbart är också att Foster fick starta i målet igen för reserverna och att Corry Evans fick vikariera som mittback vilket han återigen gör på ett bra sätt. Men mest noterbart är nog att Possebon är tillbaka i laget, efter en misslyckad lånesejour i Sporting Braga är han nu tillbaka och han spelade sin första match för reserverna. Han kontrollerade mittfältet tillsammans med Anderson och Oliver Norwood på ett mycket bra sätt, han ligger även bakom 1-0 målet där han visar att han är snabb i tanken. Övriga spelare ger ett stabilt intryck och det känns både skönt och roligt att se det här laget spela fotboll.

United leder nu serien fyra poäng före Manchester city, trots att de sistnämnda har två matcher mer spelade. Bör väl nämnas att Liverpool ligger fem poäng bakom United medan de i sin tur har två matcher mindre spelade än United. Det ser alltså ut som att seriesegern kommer att stå mellan United och Liverpool.

United: Foster; De Laet, C Evans, Gill, Fabio (R Brown, 9); Stewart, Norwood, Anderson (Wootton, 60), Possebon, Obertan; Diouf (Brandy, 64)
Subs not used: Zieler, Moffatt.