Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Skadad Anderson missar resten av säsongen

Nyheterna var dåliga när resultatet av Andersons läkarundersökning presenterades. Brassen kommer att tvingas till sex månaders rehabilitering av en korsbandsskada.

Det var i tisdagens match mot West Ham som Anderson skadade knät och han tvingades byta tidigt. Han kommer att opereras i Portugal om ett par veckor och United hoppas att han ska vara redo för spel lagom till säsongsstarten 2010/11.

Sir Alex Ferguson berättar: ”Den riktigt dåliga nyheten vi har är att Anderson har skadat sitt korsband och kommer att missa resten av säsongen. Det är olyckligt för pojken, det är ett hårt slag. Vi har gått igenom situationen och vet att han behöver opereras. Det kommer att ske om två veckor, när svullnaden har gått ner. Vi låter honom åka till Portugal för att göra det. Ibland skickar vi dem till Colorado och Dr Richard Steadman men den här gången är han bekväm med specialisten han har träffat förr när han spelade för Porto. […] Förhoppningsvis är han tillbaka om sex månader, vilket borde göra honom spelklar till den nya säsongen.”

Ferguson säger också att skadan kom vid fel tillfälle för Anderson som precis återvänt till spel i a-laget. ”Det är dåliga nyheter för honom. Han var precis tillbaka i a-laget efter att ha varit utanför i några veckor. Han såg fram emot det och visade bra energi i matchen [mot West Ham]. Så det är ett slag för oss, framför allt med Milanmatchen som kommer, eftersom Michael Carrick är avstängd för den.”

Anderson tillägger: ”Jag hörde något spricka när jag vände. Jag har ingen tur den här säsongen.”

Ferdinand
En annan skadad Unitedspelare är Rio Ferdinand, som åter fick ryggproblem och därför missade matchen mot West Ham. Ferdinand kommer också att missa ligacupfinalen samt Englands landskamp i nästa vecka. Sir Alex Ferguson tror inte heller att Ferdinand kommer att kunna spela i returen mot Milan men att han ska kunna vara tillbaka i spel snart efter den. Det dröjer alltså ytterligare innan firma Ferdinand-Vidic kan återförenas.