Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Carling Cup överflödigt

Varför har Sir Alex valt att satsa på CC de senaste åren?
Är han innerst inne orolig över att det kan bli den enda titeln? Eller är det bara envisheten att United ska vinna allt klubben ställer upp i?
United vann 2006 och 2009 och var i final 2003. Det här blir alltså Uniteds fjärde final på sju år i en cup som vi nästan lägger under pappersinsamlingen när vi skrivit ner prioriteringar för varje år.
I min värld kan United köra ett rent reservlag i varje omgång av CC. Det räcker att jaga tre andra titlar och lägga allt fokus på dom. Till och med FA-cupen börjar kännas mindre betydelsefull för varje år.
CC är egentligen ingenting för mig. Jag tyckte det var helt okej när United åkte ut för att vi startade med spelare som Erik Nevland och Liam Miller. Pinsamt, visst, men snabbt glömt.
Men … så kommer det till semifinal och final och då går till och med jag igång. Och jag måste erkänna att semifinalerna mot The noisy neighbour varit säsongens höjdpunkter så här långt. Vilket tryck det har varit! United har knappast spelat med mer själ och hjärta i någon annan match det senaste halvåret.
På söndag är jag laddad. Givetvis inte som inför en title-decider, CL-final eller FA-cupfinal. Och jag blir mer besviken om vi förlorar än glad om vi vinner.
Men.
Vi har fortfarande ett lag som kan vinna en sån här titel med en höft.
Det ska vi vara stolta över.