Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vad pysslar Bruce med?

Jag hade ganska höga tankar om Sunderland inför säsongen och tippade dem runt sjunde-åttonde plats. Mitt förtroende såg ut att vara välgrundat med tanke på hur bra tidig höst de svarta katterna gjorde. Jones och Bent var ostoppbara och låg typ etta och tvåa i skytteligan ett tag. Samtidigt funkade Cana och Cattermole lysande på mittfältet (då kommer man undan med att ha Kieran Richardson i truppen).
Men sen har det hänt något.
Senaste segern i ligan kom 21 november! 1 vinst på de senaste 18 ligamatcherna är helt sagolikt usel form. Det går nästan inte att greppa hur uselt det är med tanke på hur mycket stålar Niall Quinn och hans polare har pumpat in.
Lillebror Ferdinand har insett att det inte längre handlar om att jaga Europa League utan om att undvika Championship.
Lite som förstört:
1) Många skador på nyckelspelare som Cattermole.
2) Lyckas inte Bent lyckas inte Sunderland. Alltför beroende av hans mål.
3) Jones har gjort ett mål på sina senaste nio matcher. Uselt.
4) Bruce värvar alltså Bolo Zenden i jakten på Europa. Då får man skylla sig själv.
5) Omsättningen. Sunderland byter spelare á la Internazionale. Exempelvis Rade Prica och Tobbe Hysén har varit där och vänt utan att få spela mer än några strömatcher.
* Det är hedervärt, det Red Knights dragit igång, men jag har svårt att se att det ska lyckas. Glazyrerna vill inte sälja och verkar inte ha några problem med att vara så avskydda att de inte vågar visa sig på Old Trafford. Så länge avbetalningsplanen fungerar och så länge det finns tillgångar att sälja så blir jänkarna kvar. Tyvärr.