Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bara mål?

Rooney hyllas som sig bör efter att i går ha kommit upp i 30 mål vilket gör att det är fullt realistiskt att tro att han åtminstone kan nå 40 innan säsongen är slut.
Sanslöst bra, givetvis.
Men om vi bortser från målen (svårt eftersom det är själva fundamentet i fotbollen, men vi gör ett försök) – så har Rooney visat en sida jag inte minns att han har haft tidigare: Felpassarens. Han slarvar något alldeles oerhört i sitt passningsspel den här säsongen. Mot Milan överöste han statistikerna med missriktade passningar. Både enkla och svåra försök gick åt fanders.
En förklaring är förstås att han försöker sig på en mängd luriga framspelningar – mot Milan försökte han flera gånger agera Berbatov med klackskarvningar som inte gick fram. Och en annan är att han medverkar i spelet på ett sätt som inte renodlade strikers gör och därmed får flera tillfällen att misslyckas.
Men så länge han gör två-tre mål per match är det helt okej. Det är i de matcher som han bara passar fel – det har avverkats en del sådana – som det är lätt att börja undra vad som pågår.
Lite negativ kritik så här på torsdagseftermiddagen sitter aldrig fel.