Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Reservlaget: Man Utd – Man city 2-2

Uniteds reserver tog emot lillebror city hemma på Moss Lane. Den tuffa och hårda matchen slutade med ett oavgjort resultat, 2-2, efter att United haft ledningen med 2-0.

Det var en jämn och mycket bra första halvlek med chanser åt båda håll. Men i den 17e minuten får United en frispark, Norwood lyfter in den och Brown möter med pannan helt perfekt. Nicken är stenhård i bortre hörnet och 1-0 till United är ett faktum. Matchen fortsätter att spelas i ett högt tempo och i 28e minuten slår Brown en långboll som Diouf hinner upp, och han slår snabbt in den i boxen där Keane dyker upp och elegant klackar in den, mycket snyggt mål och United har nu 2-0. Nu börjar dock city ta för sig mer, och bara fem minuter efter Uniteds 2-0 mål skapar man en hörna som Boyata nickar i ribban, returen går rakt ut som Nimely petar in och vi går till halvtidsvila med 2-1 till United.

Andra halvlek är mer en kamp, där city jagar en kvittering. Kampen bevisades genom att De Laet och Trippier sparkar ihop, det slutar i att De Laet får bäras av på bår med ett skydd för foten och syrgas behövs. Jag blir förvånad om belgaren spelar mer den här säsongen. Guidetti blir utbytt kort därefter för city och då börjar de skapa farligare chanser, den nämnde var som väntat ytterst medioker. Man slår långa bollar och skapar farligheter gång på gång, men Zieler gör en bra match i målet. I den 90e minuten kommer en cityspelare förbi och Brown kommer glidande och får bollen på armen. Solklar straff, och lite för klumpigt av Wes lillebror. Han är sin bror upp i dagen, både i spelstil och utseende. Tutte (som straffskytten heter) hade inga problem med att kvittera från straffpunkten.

United gör allt som allt en hyfsad match. Första halvlek är riktigt bra men man är totalt underlägsna i luftspelet, trots att United faktiskt gjorde sitt första mål på just nick. Men det var mer en kombination av en suverän högerfot och en bra nick. United borde ha kunnat stänga den här matchen då man hade ett bra lag på planen (bör dock nämnas att city också hade ett hyfsat lag). Spelare som Possebon och Obertan var inte tillräckligt bra idag, de kan och ska kunna bättre om de vill ha något i A-laget att göra. Keane imponerar i anfallet (född 93) och det är roligt att han får chansen igen. Zieler har jag inte varit särskilt imponerad av tidigare men han gör en mycket bra match i målet idag. Med Amos på lån ser han sin chans. Övriga gör sitt jobb men jag är väldigt svag både för Norwood och Eikrem. Båda har suveräna fötter och grym blick för spelet.

United: Zieler; R Brown, Wootton, De Laet (Eikrem, 75), Gill; Norwood, C Evans, Possebon, Obertan (Brandy, 66); Diouf (Stewart, 46), W Keane.