Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bayern-tankar

Jag hade Bayern som femtevalet så jag vill inte kalla det en drömlottning. Samtidigt är det svårt att komma ifrån klyschan att om man ska vinna en turnering som Champions League blir motståndet till slut ganska svårt (läs: Rom 2009).
Så det är en helt okej dragning av lotten.
Och United kan Bayern München bra. Det är ett lag med två fantatstiska breddspelare där Evra åtminstone neutraliserar en (Han skulle kunna ta den andre också om han fick chansen att spela på två kanter). I Klose och Olic finns klass framåt även om jag litar på att Rio och Vidic ska lyckas hålla stånd.
Bayerns backlinje ska inte hålla om United spelar återhållsamt offensivt som vanligt på bortaplan. Fiorentina gjorde tre mål på den och även om det bara är Schalke som släppt in färre i Bundesliga borde Rooney med vapendragare kunna störa stenhårt. van Buyten är ingen klasspelare och det är inte Lahm heller längre.
* Småladdar lite inför söndag. Åker Vidic ut då måste Ferguson sparka honom i sommar. Jag ser ingen annan lösning.
* Rakt i solar plexus på Arsene Wenger fick han Barcelona.Det var förstås en mardrömslottning för grodätaren. Men samtidigt får han ingen bättre chans att visa hur långt han kommit med sitt lagbygge. Slår han ut Barca så är säsongen nästan räddad även om det inte blir nån titel.
Men att det är 50-50 som han påstår håller jag inte med om ens under pistolhot. Snarare 65-35 i Barcafavör.
* Annars är det bästa i kråksången att Mourinho faktiskt kan ryka mot CSKA. Skulle inte förvåna mig. Som han sa själv efter Chelseakrossen: Inter kan slå alla och förlora mot alla. Fuskryssarna har allt att vinna.