Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vem vill vara tvåa på vänsterbacken?

46 tävlingsmatcher (47 med Skölden) hittills.
Evra har varit med i 41. Han har spelat 39 från start. En förklaring förutom att han är världens bäste vänsterback är det faktum att både Fabio och Jompa varit skadade länge.
Det står helt klart att Evra hade behövt avstå några matcher fler. Han har haft en formsvacka efter nyår och den hade han sluppit med lite vila.
Men vem är tvåa till vänster? Behöver vi en till vänsterback?
Här är alternativen:

  • Fabio. Högerfotad Rafael-kopia i spelsättet också. Har sagt att han vill konkurrera till höger eftersom Pat aldrig är skadad. Ändå den vänsterback som har
  • Jompa O’Shea. Nummer ett bakom Evra, men ingen specialiserad vänsterback. Blir inte yngre heller, 29 i april, och så har han ju sina hästar.
  • Ritchie De Laet. Klarar att lira där, men inte heller han är vänsterback i ryggmärgen.
  • Jonny Evans. Har en bra vänsterfot, men känns inte som en ytterback i längden.
  • Joe Dudgeon. Tja, varför inte? Ole Gunnar hyllar honom och då är det bara att lita på det. Men han har inte figurerat i A-truppen.
  • Corry Evans. Lite Jompa över honom, med mångsidighet. Men vänsterback i Uniteds A-lag? Knappast.

Frågan är alltså om United behöver en vänsterback av hög klass som kan tänka sig att avlasta Evra eller om det är en omöjlighet att skaffa en eftersom Evra spelar så ofantligt bra och ofta. Det känns lite som när Pique drog eftersom han visste att ingen på flera år skulle konkurrera ut Rio d.ä och Vida (han hade förstås ingen koll på att Rio skulle gå och bli halvinvalid) och det är inte alla som lägger ut 300 miljoner på en portugisisk landslagsstjärna nolla som inte platsar förrän resten av ytterbacksuppsättningen är på behandlingsbordet.
* Det som är schysst i det faktum att Arsenal överraskat och nu slåss om ligaguldet är just det faktum att det inte är någon överraskning längre. Nu har faktiskt grodätaren press på sig oavsett vad han själv säger. Alla är eniga om att Arsenal har bäst spelschema kvar och flera experter (bland annat Sportbladets Peter Wennman som ofta är fel ute) tror att bucklan hamnar på Emirates.
* Den back i United som spelat i näst flest är Wes Brown som står på 25 (4) matcher. Det borde alltså vara pigga grabbar (minus Evra) i slutspurten.